Uutislistaukseen

Mieli avautuu iloon ja rauhaan

5.1.2022 09.39

Sairaalapappi ja joogaopettaja Heli Harjunpää on kehittänyt harjoituskokonaisuuden, jossa lempeä kehollinen harjoitus, mielen rauhoittuminen ja hengellisyys kietoutuvat yhteen. 

Hiljaisuudenjoogaan tarvitset jumppamaton tai pehmeän
alustan sekä lämpimät, joustavat vaatteet, viltin ja ehkä myös
villasukat ja tyynyn. Kuva: Anne Laine

Teksti: Anne Laine

Heli Harjunpää on jo muutaman vuoden kouluttanut hiljaisuudenjooganohjaajia, ja nyt Anne Laine Kokkolan suomalaisesta seurakunnasta tarjoaa hiljaisuudenjoogaa ensimmäistä kertaa myös Kokkolassa.
Hiljaisuudenjoogassa keskeistä ovat armollisuus ja Jumalan rakkaus kaikkia kohtaan. Kokonaisvaltaisten harjoitusten myötä mieli saa hiljentyä ja avautua Pyhän Hengen ilolle ja rauhalle. Jumalan rakkaus meissä avaa meitä kohti luomakuntaa ja lähimmäisen rakkautta.

Hiljaisuudenjooga eli miniretriitti on tarjolla kahden viikon välein kevään ajan. 
Noin tunnin mittainen hiljaisuudenjooga koostuu lempeistä liikkeistä joko alustalla tai seisten, hiljaisuudesta, rukouksesta ja levosta. Se sopii lähes kaikille, paitsi jos sinulla on runsaasti liikuntarajoitteita. 
Pääsääntöisesti tunnilla ollaan matolla tai pehmeällä alustalla, mutta joitain asioita voi tehdä myös tuolilla istuen. 
Harjoituksessa yhdistyvät keho, mieli ja henki. Harjoituksen aikana voi kuunnella itseään arvostavasti ja lempeästi. Harjoitus voi antaa uuden näkökulman kokonaisvaltaiseen elämään; rukoukseen, rauhaan ja rakkauteen. 

Jokainen harjoitus on omakohtainen kokemuksellinen kokonaisuus, jossa  saadaan voimaa jokapäiväiseen elämään.
Hiljaisuudenjooga on maksutonta ja osa seurakunnan tarjoamaa hiljaisuudenviljelyä. 
Ilmoittaudu 25.1. mennessä ohjaaja Anne Laineelle, p.  050 3147451 (tekstiviestillä tai WhatsAppilla) tai anne.b.laine@evl.fi

Hiljaisuudenjooga 

joka toinen keskiviikko  26.1. alkaen Kokkolan 
seurakuntakeskuksen Toimituskappelissa