Aika

Kovat pakkaset ja sähkön hinta laittavat harkitsemaan, mitä kannattaa tehdä mihinkin vuorokauden aikaan. Uudella tavalla joutuu miettimään, laitanko pyykinpesukoneen päälle nyt vai myöhemmin, valmistanko ruokaa uunissa, mikrolla tai muulla tavoin ja niin edelleen. Mitkä valinnat auttavat taloudenpidossa, mitkä suojelevat ympäristöä tai auttavat kannattelemaan koko yhteisöä?

Moni tekee vuoden vaihtuessa uuden vuoden lupauksia, haluaa elämänmuutosta. On iso kysymys, mihin ylipäänsä käytän aikani, mihin se kuluu. Mitä teen niiden 24 tunnin aikana, jotka meille päivittäin itse kullekin annetaan? Mitkä asiat ovat välttämättömiä, mitkä asiat eivät? Mitä asioita voi siirtää, mitä asioita ei voi? Mikä tuo elämääni iloa, voimaa ja toivoa? Minkä aika on elämässäni juuri nyt?

Ensi sunnuntai evankeliumissa Jeesus sanoo: ”Aika on täyttynyt. Jumalan valtakunta on tullut lähelle. Kääntykää ja uskokaa hyvä sanoma.”

Sari Kontinen-Koski.

 

Sari Kontinen-Koski
kappalainen
Kokkolan suomalainen seurakunta
sari.kontinen-koski@ evl.f

Sunnuntai 14.1. 
Markus 1:14-15

 

Kun Johannes oli vangittu, Jeesus palasi Galileaan ja julisti Jumalan evankeliumia. Hän sanoi: ”Aika on täyttynyt, Jumalan valtakunta on tullut lähelle. Kääntykää ja uskokaa hyvä sanoma!”