Vapaaehtoisena seurakunnassa

Seurakunnassa voi toimia monenlaisissa vapaaehtoistehtävissä. Osa tehtävistä on kertaluonteisia, osa edellyttää pitempiaikaista sitoutumista. Kaikki tehtävät ovat luottamuksellisia. Niihin saa tarvittavan perehdytyksen ja tuen.

Työhanska ja kauha.

Miten pääsen mukaan?

  • Kysy lisää tehtävän kohdalla mainituilta yhteyshenkilöiltä tai toisilta vapaaehtoisilta.
  • Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua myös vapaaehtoistyö.fi-sivuston kautta. Sinne on koottu avoimia vapaaehtoistehtäviä Kokkolan seurakuntayhtymän alueelta. Vapaaehtoistehtäviä ilmoittelevat paitsi seurakunnat myös alueella toimivat järjestöt.
  • Vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina toimii Johanna Rönnkvist.

Jumalanpalvelusten palveluryhmät, kirkkoväärtit ja kukkaryhmä
Jumalanpalveluksessa on monenlaisia tehtäviä, joissa voi toimia vapaaehtoisena. Kukkaryhmän vapaaehtoiset vastaavat alttarin koristelusta erityisesti kesällä, pääsiäisenä ja jouluna.
Lisätietoja: Heleena Uusimäki, p. 040 5184 600
Jos haluaisit lahjoittaa kukkaryhmän käyttöön kukkia omasta kukkapenkistäsi, voit olla yhtedessä Salme Heinoon, p. 0443549781

Kokkolan kirkon kolehdinkantajat
Sunnuntain jumalanpalveluksissa kerätään kolehti kolehtisuunnitelman mukaiseen kohteeseen. Kolehdin kantamisesta huolehtii suntio yhdessä kolehdinkantoryhmän kanssa. 
Lisätietoja: vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Johanna Rönnkvist

Jumalanpalvelusten striimaajat 
Jumalanpalvelusten striimaukseen kaivataan apukäsiä. Seurakunnalla on tarvittavat laitteet, ja vapaaehtoiset perehdytetään tehtävään. Tehtävä ei vaadi erikoistaitoja, mutta striimauskokemuksesta on toki hyötyä. Tehtävä vaatii sitoutumista, esimerkiksi 1 vuoro/kk. Striimaus tapahtuu sunnuntaisin ja arkipyhinä Kokkolan ja Kaarlelan kirkoista. 
Lisätietoja: kappalainen Marja Kopperoinen

Lähetyksen ja Lähetyssopen vapaaehtoiset
Vapaaehtoisille löytyy monenlaisia tehtäviä Lähetyssopessa, toimintapiirien vetäjinä, myyjäisissä ja tempauksissa.
Lisätietoja: lähetyksen ja kansainvälisen työn ohjaaja Minna Lempiälä

Maahanmuuttajien ystävät ja ystäväperheet, kansainvälisen klubin vapaaehtoiset
Vapaaehtoisille löytyy monenlaisia tehtäviä erilaisten seurakunnan toimintapiirien vetäjinä ja apulaisina sekä ystävinä ja kanssakulkijoina.
Lisätietoja: maahanmuuttajatyöntekijä Natalia Haponen ja lähetyksen ja kansainvälisen työn ohjaaja Minna Lempiälä

Arkiystävät ja Lähimmäispalveluryhmä
Voit toimia arkiystävänä jollekin tietylle yksinäisyyttä kokevalle ikäihmiselle tai olla mukana lähimmäispalveluryhmässä ja toimia yhdessä muiden kanssa silloin, kun sinulle sopii. Tehtävät voivat olla esimerkiksi avustavia tehtäviä vanhusten viikkomessuissa jouluna ja pääsiäisenä. Arkiystävä-koulutus torstaina 11.4. ja 18.4. klo 17-19, voit ilmoittautua tästä.
Lisätietoja: diakoniatyöntekijä/vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Johanna Rönnkvist

Palvelevan puhelimen päivystäjät
Uudet päivystäjät valitaan koulutukseen ja sen jälkeen mukaan toimintaan haastattelun perusteella. Vapaaehtoisilta edellytetään sitoutumista vähintään yhden vuoden ajaksi.
Lisätietoja: Palvelevan puhelimen toiminnanohjaaja Taina Lamminen

Palvelutalohartaushetkien pitäjät
Vapaaehtoiset ja seurakunnan työntekijät pitävät vuorollaan hartaushetkiä paikallisissa palvelutaloissa. Palvelutaloja on tällä hetkellä 14, vuorot jaetaan kolme kertaa vuodessa (toukokuussa, elokuussa ja tammikuussa). 
Hartaushetkeen kuuluu Raamatunlukua, puhetta, rukousta sekä virsiä ja hengellisiä lauluja. Hartaushetken voi toteuttaa yksin, pareittain tai ryhmänä. Uudet hartaudenpitäjät ja säestäjät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan joukkoon. 
Lisätietoja: diakoniatyöntekijä Anu-Marja Kangasvieri

Kehitysvammayksiköissä pidettävät hartaushetket
Listietoja: johtava diakoniatyöntekijä Sanna Björkskog

Musiikkityön vapaaehtoiset
Haluaisitko laulaa kuorossa tai messun esilauluryhmässä, tai säestää seurakunnan tilaisuuksissa? Tehtäviä olisi myös konserttijärjestelyissä (ohjelmien myynti ja konserttijulisteiden vieminen ilmoitustauluille). 
Lisätietoja: kanttori Ritva Göös

Pyhäkoulunohjaajat
Pyhäkoulunohjaajiksi kutsutaan 15 vuotta täyttäneitä seurakuntalaisia. Pyhäkoulua pidetään omalla vuorollaan Kokkolan kirkon jumalanpalveluksissa saarnan aikana. Tämän lisäksi seurakunta etsii jatkuvasti koteja, joihin naapuruston lapset, omien lasten kaverit, omat lapset tai lapsenlapset olisivat tervetulleita viettämään kotipyhäkoulua 1-2 krt/kk. Ohjaajat opastetaan tehtävään ja toimimaan lapsiryhmän kanssa. Tukea annetaan säännöllisissä kokoontumisissa. 
Lisätietoja: lastenohjaaja Eija Korkia-Aho

Kouluikäisten kerhojen ja leirien vapaehtoiset
Lisätietoja: johtava nuorisotyönohjaaja Heli Järvi

Nuorten tapahtumien talkoolaiset (esim. järjestyksenvalvoja ja mainosten jakaja). 
Lisätietoja: johtava nuorisotyönohjaaja Heli Järvi

Seurakunnan vaikuttajaryhmä (SeVa)
Haluatko äänesi kuuluviin? Nyt siihen on mahdollisuus. SeVa-ryhmä on alle 29-vuotiaista koostuva seurakunnan vaikuttajaryhmä. 
Lisätietoja: johtava nuorisotyönohjaaja Heli Järvi

Katulähetys kutsuu vapaaehtoisia mm. Porinatuvalle toimimaan vertaisena, lähimmäisenä ja työntekijän apuna.
Lisätietoja: erityisdiakoni Anne Laine

Avuksi keittiölle
Seurakunnan keittiöissä on monia tehtäviä, joihin toivottaisiin auttavia käsiä; tarjoileminen, kahvin kaataminen, tiskaaminen ym avustavat keittiötehtävät. Uusille eittiövapaaehtoisille järjestetään hygieniaosaamiskoulutuksia.
Lisätietoja: palvelupäällikkö Mari Lehtiheimo

Yhteisvastuukerääjiä ja lahjoittajia
Tämän vuoden keräysvaroilla tuetaan koronan vaikutuksista kärsiviä lapsia ja nuoria. Haluaisitko tulla mukaan "välittämisen kansanliikkeeseen"? Voit ottaa keräyslippaan mukaan vaikka työntekijäkokoukseen tai harrastustapaamiseen! 
Lisätietoja: diakoniatyöntekijä Anu-Marja Kangasvieri

Vapaaehtoiset arkunkantajat
Välillä tulee tilanne, jossa on tarvetta vapaaehtoisille kolehdinkantajille. Tätä varten on koottu ryhmä, johon seurakuntasihteeri on tarvittaessa yhteydessä. 
Lisätietoja: vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Johanna Rönnkvist

 

Ota yhteyttä

diakoniatyöntekijä, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

Kokkolan suomalainen seurakunta

  • Vapaaehtoistoiminta
  • Arkiystävät ja lähimmäispalvelu
  • Hiljaisuuden rukoushetket ja hiljaisuuden retriitit