Vapaaehtoistehtäviä tarjolla

Seurakunnassa on monia sekä olemisen että tekemisen paikkoja. Vapaaehtoistyön kautta voit osallistua, vaikuttaa ja osoittaa lähimmäisenrakkautta.
Tervetuloa mukaan, sinua tarvitaan!

Vapaaehtoistoiminta on...

  • tärkeä osa seurakunnan yhteiselämää
  • vapaaehtoisten tekemää ja seurakunnan työntekijöiden tukemaa 
  • luottamuksellista
  • omaan elämäntilanteeseen sopivia tehtäviä: kertaluonteisia tai pitempää sitoutumista edellyttäviä tehtäviä
  • tutustuttaa uusiin ihmisiin ja luo ystävyyttä

Vapaaehtoisten virkistysilta to 27.8. klo 17-19

Nuorisokeskus Villa Elbassa (Sannanrannantie 60). Ohjelmassa mukavaa yhdessäoloa, rentoa toimintaa, musiikkia, ruokailua, uusia tuttavuuksia ja arvontaa. Sään salliessa ollaan koko ilta ulkona. Illan järjestää vapaaehtois- ja vertaistukitoiminnan yhteistyöryhmä Verkkarit, jossa myös seurakuntamme on mukana. Ilmoittautuminen 17.8. mennessä omalle yhteyshenkilöllesi tai suoraan seurakunnan neuvontaan kokkola@evl.fi tai p. 06 8296 111. Tervetuloa!

Rukouspolku ja pihapiknik seurakunnan vapaaehtoisille to 10.9. klo 17.30

Ilta alkaa Kokkolan kirkossa, jossa on mietiskely- ja rukouspolun esittely, musiikkia ja yhteislauluja (Taina, Sari, Tuula ja Lassi). Yhteisen alkuhetken jälkeen on mahdollista lähteä tutustumaan rasteihin. Voit valita lyhyen reitin tai pitkän reitin tai reitin siltä väliltä. Lopuksi piknik kirkkopihalla. Sään sattuessa koko tilaisuus pidetään kirkossa. Ilmoittautuminen 31.8. mennessä omalle yhteyshenkilöllesi tai suoraan seurakunnan neuvontaan kokkola@evl.fi tai p. 06 8296 111. Ilmoita nimesi ja erityisruokavaliosi. Tervetuloa!

Seminaari saattohoidossa toimiville vapaaehtoisille la 10.10. klo 10-17

Lue lisää seminaarista ja ilmoittaudu 13.9. mennessä tästä linkistä.

Työhanska ja kauha.

Miten pääsen mukaan?

  • Vapaaehtoistyön koordinaattori Mervi Santalo vastaa kysymyksiin
  • Tartu hihasta ja kysy lisää tehtävän kohdalla mainituilta yhteyshenkilöiltä tai toisilta vapaaehtoisilta
  • Täytä vapaaehtoistoiminnan käsiesitteen takana oleva ilmoittautumislomake ja palauta se seurakunnan neuvontaan (Läntinen Kirkkokatu 17, arkisin klo 9-15) tai Kokkolan kirkon eteisessä olevaan laatikkoon.
  • Ilmoittaudu tehtäviin vapaaehtoistyösivuston kautta. Vapaaehtoistyo.fi -sivustolle on koottu avoimia vapaaehtoistehtäviä Kokkolan seurakuntayhtymän alueelta. Vapaaehtoistehtäviä ilmoittelevat paitsi seurakunnat myös alueella toimivat järjestöt. Jos et löydä juuri itsellesi sopivaa tehtävää, niin voit ilmoittautua sivustolla Tarjoa apua -tehtäviin, niin etsimme sinulle sopivan paikan. Vapaaehtoistyo.fi/kokkola-sivuston koordinaattorina toimii Minna Lempiälä.

Lähetyksen ja Lähetyssopen vapaaehtoiset
Vapaaehtoisille löytyy monenlaisia tehtäviä Lähetyssopessa, toimintapiirien vetäjinä, myyjäisissä ja tempauksissa.
Lisätietoja: lähetyssihteeri Miia Kallio

Maahanmuuttajien ystävät ja ystäväperheet, kansainvälisen klubin vapaaehtoiset
Vapaaehtoisille löytyy monenlaisia tehtäviä erilaisten seurakunnan toimintapiirien vetäjinä ja apulaisina sekä ystävinä ja kanssakulkijoina.
Lisätietoja: maahanmuuttajatyöntekijä Natalia Haponen

Lähimmäisystävät tuovat omalla toiminnallaan iloa ja vaihtelua toisen ihmisen elämään. Lähimmäisavun saajat ovat pääasiassa yksinäisyyttä kokevia ikäihmisiä. Yksinäisyyden tunnetta helpottaa tieto siitä, että jossakin on lähimmäinen, jolla on aikaa minulle ja jolle minä olen tärkeä. Lähimmäispalvelussa voit olla myös mukana järjestämässä ja toteuttamassa seurakunnan tapahtumia ja tilaisuuksia. Toimintaan voi tulla mukaan milloin vain. Kaikki vapaaehtoiset perehdytetään. 
Lisätietoja: diakoniatyöntekijä Johanna Rönnkvist

Kokkola-äänilehden lukijat
Vapaaehtoiset lukevat vuorollaan Kokkola-lehden äänitallenteeksi. Sen jälkeen tallenne lähetetään Pohjanmaan Näkövammaisten toimistoon Seinäjoelle, josta äänite lähetetään äänilehden tilaajille kotiin. Äänilehden tilaajat ovat näkövammaisia tai ikääntyneitä Kokkola-lehden kuuntelijoita.
Lisätietoja: diakoniatyöntekijä Johanna Rönnkvist

Palvelevan puhelimen päivystäjät
Uudet päivystäjät valitaan koulutukseen ja sen jälkeen mukaan toimintaan haastattelun perusteella. Vapaaehtoisilta edellytetään sitoutumista vähintään yhden vuoden ajaksi.
Lisätietoja: Palvelevan puhelimen toiminnanohjaaja Taina Lamminen

Palvelutalohartaushetkien pitäjät
Vapaaehtoiset ja seurakunnan työntekijät pitävät vuorollaan hartaushetkiä paikallisissa palvelutaloissa. Palvelutaloja on tällä hetkellä 15, vuorot jaetaan kolme kertaa vuodessa (toukokuussa, elokuussa ja tammikuussa).
Hartaushetkeen kuuluu raamatunlukua, puhetta, rukousta sekä virsiä ja hengellisiä lauluja. Hartaushetken voi toteuttaa yksin, pareittain tai ryhmänä. Uudet hartaudenpitäjät ja säestäjät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan joukkoon. 
Lisätietoja: diakoniatyöntekijä Johanna Rönnkvist

Kehitysvammayksiköissä pidettävät hartaushetket
Listietoja: diakoniatyöntekijä Aila Viiperi

Merimieskirkon vapaaehtoiset
Merimieskirkolla on monenlaisia tehtäviä, joissa vapaaehtoinen voi olla työntekijän apuna. Työtehtäviä ja -paikkoja on joka lähtöön: myymälä, merimiesten kuljetus, neuvonta ja opastus, kahvinkeitto, erilaiset pienet askareet ja korjaustyöt. Vapaaehtoisia tarvitaan myös työntekijän ollessa vapaalla tai koulutuksessa. Tehtävät sopivat vaikka yhteiseksi harrastukseksi pariskunnalle. 
Lisätietoja: satamakuraattori Anu-Marja Kangasvieri, p. 040 0227 240, kokkola@merimieskirkko.fi

Kirkkotehtävät
Kirkkoon tarvitaan jumalanpalvelusryhmien vapaaehtoisia, kirkkoväärtejä ja kolehdin kerääjiä. 
Lisätietoja: Heleena Uusimäki, p. 040 5184 600

Musiikkityön vapaaehtoiset
Haluaisitko laulaa kuorossa tai messun esilauluryhmässä, tai säestää seurakunnan tilaisuuksissa? Tehtäviä olisi myös konserttijärjestelyissä (ohjelmien myynti ja konserttijulisteiden vieminen ilmoitustauluille). 
Lisätietoja: kanttori Ritva Göös

Tuomasmessun vapaaehtoiset
Tuomasmessuun kuuluu tehtäviä aina suunnittelusta rukousalttareiden rakentamiseen ja purkuun. Lisäksi lahjansa voi laittaa likoon musiikkitoiminnassa, raamatunluvussa sekä pyhäkoulun pitämisessä. 
Lisätietoja: seurakuntapastori Sari Kontinen-Koski

Pyhäkoulunohjaajat
Uudet vapaaehtoiset koulutetaan ja perehdytetään tehtävään. Edellytetään sitoutumista ainakin yhden toimintakauden ajaksi (kevät tai syksy).
Lisätietoja: vs. nuorisotyönohjaaja Ida Lakanen

Varhaisnuorisotyön vapaaehtoiset
Toiminta 7-14v alakouluikäisten parissa. 
Lisätietoja nuorisotyönohjaajilta

Nuorten tapahtumien talkoolaiset (esim. järjestyksenvalvoja ja mainosten jakaja). 
Lisätietoja: nuorisotyönohjaaja Heli Järvi

Katulähetys kutsuu vapaaehtoisia mm. Porinatupaan toimimaan vertaisena, lähimmäisenä ja työntekijän apuna.
Lisätietoja: diakoniatyöntekijä Anne Laine

Avuksi keittiölle
Seurakunnan keittiöissä on monia tehtäviä, joihin toivottaisiin auttavia käsiä; tarjoileminen, kahvin kaataminen, tiskaaminen ym avustavat keittiötehtävät. Keittiövapaaehtoisille järjestetään keväisin hygieniaosaamiskoulutus.
Lisätietoja: palvelupäällikkö Mari Lehtiheimo

Ota yhteyttä

seurakuntasihteeri, vapaaehtoistyön koordinaattori

Kokkolan suomalainen seurakunta