Osallisena

Joulun aikana moni miettii perhettä. Mihin kuulun, kenelle olen rakas, ketä saan rakastaa? Olenko saanut olla osallisena yhteisessä jaetussa ilossa.
Perheen merkitys on kiistaton. Yksinäisinkin kuuluu tai on kuulunut johonkin perheeseen.

Evankeliumissa kerrotaan Marian ja Joosefin elämästä ensimmäisenä jouluna perheenä. Yhtäkkiä tavalliset ihmiset olivat maailman valokeilassa. Lapsesta oli tuleva koko maailman Vapahtaja. Vanhemmat olivat ihmeissään siitä, mitä lapsesta sanottiin.
Profeetta Hanna kertoi heille ja kaikille lupauksista. Pyhä perhe suostui osaksi Jumalan suunnitelmaa. 

Ihmiskunta kaipaa toivoa raskaan ajan keskelle. Jokainen taivaalle syttyvä tähti kertoo joulun ihmeestä, siitä miten pimeän keskelle syttyy yllättävä toivo, johon jokaisen on lupa tarttua omasta elämäntilanteestaan huolimatta.
Epävarmuudessa tai kärsimyksessä Kristus tahtoo olla läsnä ja vakuuttaa meille, että kaikki kipumme on kannettu puolestamme. Saamme aloittaa
arkeamme osallisena Jumalan perheväkeä, joka ei ole riippuvainen omista olosuhteistamme.
Joulun lapsi jää sydämiimme ja kulkee kanssamme elämämme loppuun asti.

 


Camilla Honkala.Camilla Honkala
johtava diakoniatyöntekijä
Kokkolan suomalainen
seurakunta
camilla.honkala@evl.fi

Sunnuntai 31.12. 
Luukas 2:33-40

 

Jeesuksen isä ja äiti olivat ihmeissään siitä, mitä hänestä sanottiin. Simeon siunasi heitä ja sanoi Marialle, lapsen äidille: ”Tämä lapsi on pantu koetukseksi: monet israelilaiset kompastuvat ja monet nousevat. Hänet on pantu merkiksi, jota ei tunnusteta, ja sinun omankin sydämesi läpi on miekka käyvä. Näin tulevat julki monien sisimmät ajatukset.”
    Siellä oli myös naisprofeetta Hanna, Asserin heimoon kuuluvan Penuelin tytär. Hän oli jo hyvin vanha. Mentyään neitsyenä naimisiin hän oli elänyt miehensä kanssa seitsemän vuotta, mutta nyt hän oli ollut leskenä jo kahdeksankymmenenneljän vuoden ajan. Hän ei poistunut temppelistä minnekään, vaan palveli Jumalaa yötä päivää paastoten ja rukoillen. Juuri sillä hetkellä hän tuli paikalle, ja hän ylisti Jumalaa ja puhui lapsesta kaikille, jotka odottivat Jerusalemin lunastusta.
    Kun he olivat tehneet kaiken, mitä Herran laki vaati, he palasivat Galileaan kotikaupunkiinsa Nasaretiin. Lapsi kasvoi, vahvistui ja täyttyi viisaudella, ja Jumalan armo seurasi häntä.