Nuoria albat päällä.

Rippikoulu

Rippikoulun yleistavoitteena on, että nuori vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä.

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen, monipuolinen prosessi. Rippikouluun voi tulla sinä vuonna, kun täyttää 15 vuotta. Myös kirkkoon kuulumattomat voivat osallistua rippikouluun. Ainoastaan konfirmaatio edellyttää kirkon jäsenyyttä. Alle 18-vuotias tarvitsee kirkkoon liittymiseen huoltajansa suostumuksen.

Rippikoulu on osa nuorisokulttuuria. Se tavoittaa kokkolalaiset nuoret kattavasti; rippikoulun käy yli yhdeksän kymmenestä. Se on suurempi määrä kuin kirkkoon kuulumisen prosentti. Rippikoulun aikana on mahdollisuus käsitellä elämän pieniä ja suuria kysymyksiä turvallisessa ilmapiirissä.

Kokkolan suomalaisen seurakunnan rippikoulu muodostuu neljästä eri osasta ennen konfirmaatiota:

• seurakunnan elämään osallistuminen (ennen leirijaksoa ja leirijakson jälkeen)
  • starttipäivä
  • leirijakso (talvi- tai kesälomalla; kesällä mahdollisuus myös päivärippikouluun)
  • kertauspäivä

Rippikoulu 2020

Infokirje (pdf)
Rippikouluryhmävaihtoehdot ja ryhmäkohtaiset päivämäärät (pdf)

Osa päivämääristä on muuttunut. Ryhmäkohtaisista päivämäärämuutoksista  tiedotetaan rippikoululaisille sähköpostitse!

gsg

Seurakunnan toiminnan siirtyminen someen vaikuttaa myös rippikouluihin.
T-rippikouluryhmien konfirmaatiot siirtyvät; seuraamme valtioneuvoston antamia rajoituksia.
T1 ryhmälle Sanna ja T2 ryhmälle Heli on lähettänyt sähköpostin, joka sisältää ohjeita seurakunnan elämään osallistumisesta ja leimojen keräämisestä.

Huolehdithan, että kortti on kunnossa, kun kertauspäivä ja konfirmaatio ovat ajankohtaisia.

Seurakunnan elämään osallistuminen tapahtui etänä, myös sunnuntaina 17.5.  järjestetyn jumalanpalveluksen, että Rippikoulukarusellin osalta.
Ohjeet osallistumisesta on lähetetty sähköpostitse.

Ryhmäkohtaisista starttipäivistä lähetämme sähköpostin ja ohjeet osallistumisesta etänä. Seuraa sähköpostia.
Tiedotamme kesän intensiivijaksoista heti, kun tiedämme tarkemmin.

Jos herää kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä!

Rippikouluryhmien ohjaajat nuorisotiimistä:
T1 Tatu, Sanna
T2 Heli, Markku
K1 Markku
K2 Sanna
K3 Markku
K4 Sanna
K5 Tatu
K6 Heli
K7 Sanna
K8 Heli ja Markku
K9 Tatu

Rippikoulutyöstä vastaa nuorisopastori Tatu Koutonen. Käytännön asioita organisoi nuorisotyönohjaaja Markku Lahtinen. Ota meihin tarvittaessa yhteyttä.

Lue konfirmaatiosta täältä.

Miksi rippikouluun?

Olit silloin aivan pieni. Et voi muistaa siitä mitään. Vanhemmat, kummit ja sukulaiset olivat todistamassa, kun sinulle sanottiin kastetilaisuudessasi: "Ota pyhä ristinmerkki kasvoihisi ja rintaasi todistukseksi siitä, että ristiinnaulittu Jeesus Kristus on sinut lunastanut ja kutsunut opetuslapsekseen". Sinut ristittiin kristityksi.

Kaste antoi vanhemmillesi ja kummeillesi tehtävän: sinulle tulisi kertoa kristillisestä uskosta. Rippikoulu on myös tämän tehtävän täyttämistä.

Mihin ihminen ristitään? Mitä kasteessa tapahtuu? Mitä minä siitä ajattelen? Rippikoulussa sinulla on mahdollisuus pohtia uskon asioita, elää elämää ja rukoilla yhdessä.

Me emme elä yksin, emme rippikoulussakaan. Opettelemme elämään toinen toistemme kanssa ja testaamme taitoja käytännössä. Rippikoulussa opit tuntemaan itseäsi, toisia ja Jumalaa. Uskallat kulkea rohkeammin, kun on hyvää matkaseuraa.

Puutikuista tehty risti avonaisen Raamatun päällä.