Nuoria albat päällä.

Rippikoulu

Rippikoulun yleistavoitteena on, että nuori vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä.

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen, monipuolinen prosessi. Rippikouluun voi tulla sinä vuonna, kun täyttää 15 vuotta. Myös kirkkoon kuulumattomat voivat osallistua rippikouluun. Ainoastaan konfirmaatio edellyttää kirkon jäsenyyttä. Alle 18-vuotias tarvitsee kirkkoon liittymiseen huoltajansa suostumuksen.

Rippikoulu on osa nuorisokulttuuria. Se tavoittaa kokkolalaiset nuoret kattavasti; rippikoulun käy yli yhdeksän kymmenestä. Se on suurempi määrä kuin kirkkoon kuulumisen prosentti. Rippikoulun aikana on mahdollisuus käsitellä elämän pieniä ja suuria kysymyksiä turvallisessa ilmapiirissä.

Kokkolan suomalaisen seurakunnan rippikoulu muodostuu neljästä eri osasta ennen konfirmaatiota:

• seurakunnan elämään osallistuminen (ennen leirijaksoa ja leirijakson jälkeen)
  • starttipäivä
  • leirijakso (talvi- tai kesälomalla; kesällä mahdollisuus myös päivärippikouluun)
  • kertauspäivä

Rippikoulutyöstä vastaa nuorisopastori Tatu Koutonen. Käytännön asioita organisoi nuorisotyönohjaaja Markku Lahtinen. Ota meihin tarvittaessa yhteyttä.

Rippikoulu 2021

Lataa infokirje tästä.
Lataa ryhmävaihtoehdot tästä.
(Ladattavat tiedostot eivät ole saavutettavia.)

Ilmoittautuminen alkaa 21.11. klo 9 päättyy 5.12. klo 22.

Ilmoittautumislomakkeen täyttää huoltaja. Rippikouluryhmää valitessanne toivomme, että otatte huomioon kaikki ryhmäkohtaiset päivämäärät. Jos teillä on erityiset perusteet rippikouluryhmän suhteen, toivomme, että esitätte ne ilmoittautumisen yhteydessä. Pyrimme ottamaan nämä huomioon mahdollisuuksien mukaan.

Jos nuorellanne on koulussa oppimisen tai osallistumisen haasteita, suosittelemme pienryhmärippikoulua R2. Ryhmään otetaan max. 10 nuorta. Pienryhmässä tukea on mahdollista saada joustavammin tarpeen mukaan. Ryhmä toteutuu, mikäli osallistujia on riittävästi.

Seurakunta tukee nuoria heidän kasvuprosessissaan. Haluamme satsata rippikouluun niin, että siitä muodostuu mahdollisimman hyvä kokemus jokaiselle.

Rippikouluryhmään on mahdollista hakea yhden kaverin kanssa. Ensimmäisenä ilmoittautuva saa ilmoittautumislomakkeelta kaveri-koodin (numerosarja). Tämä numerosarja tulee ilmoittaa myöhemmin ilmoittautuvalle kaverille, joka laittaa tämän saman koodin omaan lomakkeeseensa.

Ilmoitamme sähköpostitse 11.12., mihin ryhmään olet päässyt.
Myös niiden, jotka käyvät rippikoulun muualla, tulee ilmoittautua nettisivuilla.

Rippikouluryhmät ja ryhmäkohtaiset päivämäärät löytyvät tästä linkistä.

Seurakunnan elämään osallistuminen

Ensimmäinen osa: kevätkauden tilaisuudet, joihin kaikki rippikoululaiset osallistuvat.

su 17.1.    GOSPELJUMALANPALVELUS klo 15 Kokkolan kirkossa (rippikoulukortit jaetaan)

la 13.2.     TUNNETKO TIEN? -ilta Kokkolan seurakuntakeskuksen Mikael-salissa
                 klo 17 ryhmät: T1, T2, R1, K1-3
                 klo 19 ryhmät: K4-9; R2

la 20.3.      KOKKOLA-GOSPEL klo 15 konsertti Kokkolan kirkossa

su 11.4.    klo 14 R-KARUSELLI
                ryhmät: T1, T2, R1, K1, K2
su 18.4.    klo 14 R-KARUSELLI
                ryhmät K3-9, R2
                Kokkolan kirkossa ja seurakuntakeskuksessa

su 23.5.    klo 10 PERHEMESSU Kokkolan kirkossa

Toinen osa: intensiivijakson jälkeen osallistuminen jumalanpalveluksiin, nuorteniltoihin ym. jatkuu omaan tahtiin.
HUOMIOI: Loppuosan osallistumisjaksoa ei voi suorittaa etukäteen ennen varsinaista leirijaksoa/päiväkoulua.

Starttipäivä

Ryhmäkohtainen starttipäivä sijoittuu talvi/kevätkauteen. Tarkan päivämäärän löydät ryhmäkohtaisesta aikataulusta.
Päivän aikana tutustumme ryhmään ja tartumme rippikoulun juonen päästä kiinni.

Intensiivijakso

TALVILEIRI / KESÄLEIRI / PÄIVÄKOULU
Pääosa rippikouluopetuksesta saadaan intensiivijakson aikana. Ohjelmaan mahtuu yhdessä pohdiskelua, uuden oppimista sekä paljon rentoa meininkiä: ryhmien välisiä kisailuja, illanviettoja, vierailupäivä jne. Rippikoulun ulkoläksyt suoritetaan intensiivijaksolle tultaessa.

Kertauspäivä

Kertauspäivä on juuri ennen konfirmaatiota, tuolloin kertaamme tärkeimpiä asioita ja valmistaudumme tulevaan konfirmaatioon. Tarkan päivämäärän löydät ryhmäkohtaisesta aikataulusta.

Konfirmaatio

Noin puolen vuoden rippikoulumatka huipentuu konfirmaatiomessuun. Tarkan päivämäärän löydät ryhmäkohtaisesta aikataulusta.

Osallistumismaksu

Rippikoulun osallistumismaksuna laskutetaan kevään aikana 180 euroa.
Päiväkoulun osallistumismaksu on 110 euroa. Osallistumismaksu sisältää monipuolisen ohjelman, ruokailut rippikoulumatkan ajalta, majoituksen leirillä ja Raamatun.
Jos perheen taloudellinen tilanne on tiukka, voi osallistumismaksusta anoa vapautusta perusteluineen ilmoittautumisen yhteydessä.

Miksi rippikouluun?

Olit silloin aivan pieni. Et voi muistaa siitä mitään. Vanhemmat, kummit ja sukulaiset olivat todistamassa, kun sinulle sanottiin kastetilaisuudessasi: "Ota pyhä ristinmerkki kasvoihisi ja rintaasi todistukseksi siitä, että ristiinnaulittu Jeesus Kristus on sinut lunastanut ja kutsunut opetuslapsekseen". Sinut ristittiin kristityksi.

Kaste antoi vanhemmillesi ja kummeillesi tehtävän: sinulle tulisi kertoa kristillisestä uskosta. Rippikoulu on myös tämän tehtävän täyttämistä.

Mihin ihminen ristitään? Mitä kasteessa tapahtuu? Mitä minä siitä ajattelen? Rippikoulussa sinulla on mahdollisuus pohtia uskon asioita, elää elämää ja rukoilla yhdessä.

Me emme elä yksin, emme rippikoulussakaan. Opettelemme elämään toinen toistemme kanssa ja testaamme taitoja käytännössä. Rippikoulussa opit tuntemaan itseäsi, toisia ja Jumalaa. Uskallat kulkea rohkeammin, kun on hyvää matkaseuraa.

Puutikuista tehty risti avonaisen Raamatun päällä.