Kokkolan suomalaisen seurakunnan mietiskely- ja rukouspolut

Viime kesänä (2020) Kokkolan keskustaan valmistui ensimmäinen mietiskely- ja rukouspolku, jossa on yhteensä 10 kohdetta. Siitä tuli myönteistä palautetta paikallisesti ja valtakunnallisesti, mikä innosti jatkamaan uusiin kohteisiin.

Uudet kohteet teksteineen ja kuvineen sijoittuvat Marian ja Annan hautausmaille sekä Kirkonmäelle. Yllättäviäkin asioita on valmistelutyöryhmä löytänyt tutuiksi luulemissaan paikoissa kaivellessaan vanhaa historiaa esiin. Työryhmään on kuulunut muutamia vapaaehtoisia ja seurakunnan työntekijöitä.

Myöhemmin valmistuu viideskin polku, Surun polku. Siinä käsitellään surua moniulotteisesti ja aihepiiri liittyy sururyhmissä käytettävän materiaalin.

Ohjeistus:

Jokaiseen kohteeseen kuuluu oma mietiskely- ja rukouspolku -vihkonen. Sen voi avata ja tallentaa älypuhelimelle. Kohteissa 2, 3 ja 4 on oma postilaatikko, mistä löytyy kävelyreitille mukaan otettava paperiversio vihkosesta. Korona-aikana vihkoa ei ole suotavaa palauttaa laatikkoon, vaan sen voi pitää itsellään. Vihkoja kaikkiin kohteisiin voi kysyä myös seurakunnan neuvonnasta.

Olemassa olevat mietiskely- ja rukouspolut

Klikkamaalla otsikkoa pääset tutustumaan kohteeseen ja katsomaan videoita.

1. Keskusta

Paperiversioita voi kysyä seurakunnan neuvonnasta tai avata älypuhelimella täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

2. Annan hautausmaa

Mietiskely- ja rukouspolku -vihkonen voi avata älypuhelimella täältä ja kartta täältä. Paperiversio löytyy hautausmaan oikeanpuoleisen pääportin luota, ilmoitustaulun viereisestä postilaatikosta.

3. Marian hautausmaa

Mietiskely- ja rukouspolku -vihkonen voi avata älypuhelimella täältä ja kartta täältä. Paperiversio löytyy Marian kappelin luota, ilmoitustaulun viereisestä postilaatikosta.

4. Kirkonmäki

Mietiskely- ja rukouspolku -vihkonen voi avata älypuhelimella täältä. Paperiversio löytyy postilaatikosta, joka on Kaarlelan kirkon parkkipaikalla olevan ilmoitustaulun vieressä.

Tulossa

Surun polku

Lisätietoja ja palaute: Kokkolan seurakuntayhtymän neuvonta, p. 06 8296111 (ark. klo 9-15), kokkola@evl.fi

Muut pyhiinvaellukset Suomessa

Tästä linkistä pääset tutustumaan myös muihin pyhiinvaelluksiin muualla Suomessa.

Kolme metallista postilaatikkoa rivissä aurinkokukkia koristeena.