Elisabethin hautausmaan Mietiskely- ja rukouspolku 

Elisabethin hautausmaalla on 15 kohdetta, jotka löytyvät hautausmaan kartalta Mietiskely- ja rukouspolku -vihkosesta ja nettisivulta. Niiden lisäksi on vihossa viisi muuta kirjoitusta kuvineen. Kohteet liittyvät paikalliseen historiaan, hautakiviin ja muistomerkkeihin koskettavine elämäntarinoineen. Alueella on mm. vanha suojeltu hautausmaa-alue Ali-Korpilahden kyläosastossa, muistomerkki evakkotaipaleelle menehtyneille, tuhkattujen muistolehto ja muualle haudattujen muistokivi. Kuhunkin kohteeseen liittyy mietiskely- ja hartaustekstejä. Valtatien ja junaradan välisellä runsaspuustoisella hautausmaalla kuuluvat elämän äänet ja lintujen laulu.   

Pyhiinvaellusreittejä on Suomessa lukuisia. Kyse on eräänlaisesta hiljaisuuden polusta, jolla voi liikkua yksin, kaksin tai pieninä ryhminä. Kokkolassa on haluttu käyttää nimeä Mietiskely- ja rukouspolku. Arjen pyhiinvaellus yhdistää luonnossa kulkemisen, hiljentymisen, kulttuurihistorian ja irtioton arjen askareista. Polkuja, hiekkakäytäviä ja nurmikenttiä voi jokainen kulkea omaan tahtiin antaen tilaa ulkoisille virikkeille, omalle sisimmälle ja Pyhän läsnäololle.  

Pyhiinvaellus on matka, jota tehdään monessa suunnassa: eteenpäin polulla kohti toisia, sisäänpäin kohti itseä, ylöspäin kohti pyhää, Jumalaa ja taaksepäin menneiden sukupolvien jalanjäljissä. Samalla matkataan kohti tulevia sukupolvia. Sukupolvien ketjussa löytyy oma paikka, jossa kulkea. Kuinka voisimme kantaa vastuuta toisistamme ja luomakunnastamme niin, että tulevatkin sukupolvet voisivat astella samoilla poluilla meidän jälkeemme?

Lähde: pyhiinvaellussuomi.fi

 

YouTube-video