Tilaa virkatodistus tai sukuselvitys

• normaali toimitusaika on kaksi viikkoa
  • poikkeuksena kesäaika (kesä-, heinä- ja elokuu), jolloin toimitusaika on neljä viikkoa
  • Viivästyksiä toimitusaikoihin voi tulla sellaisten vainajien kohdalla, joilla kuolintietoa ei kirjata järjestelmään riittävän nopeasti.

Tilaa virkatodistus ja sukuselvitys tästä linkistä avautuvalla lomakkeella.

Tehdessäsi virkatodistustilausta täytä kaikki tähdellä merkityt kohdat, nettitilaus ei lähde, jos jokin niistä on tyhjä.
Tehtyäsi tilauksen onnistuneesti, saat siitä hetkellisesti näkyviin kuittauksen Lomake lähetetty onnistuneesti.
Ellei kuittausta tule yritä uudestaan tai soita aluekeskusrekisteriin 050 3147 261 arkisin 9-15.

Virkatodistuksiin, sukuselvityksiin ja sukututkimuksiin liittyviä asioita hoidetaan Kokkolan aluekeskusrekisterissä. Kokkolan aluekeskusrekisteriin kuuluvat Halsuan seurakunta, Karleby svenska församling, Kaustisen ja Ullavan seurakunta, Kokkolan suomalainen seurakunta, Kälviän seurakunta, Lohtajan seurakunta ja Toholammin seurakunta. Virkatodistuksen voi tilata joko käymällä kirkkoherranvirastossa tai puhelimitse, sähköpostitse tai nettisivun kautta.

Aluekeskusrekisterin asiakaspalvelun käyntiosoite:
Läntinen Kirkkokatu 17, 67100 Kokkola
Avoinna maanantaista perjantaihin klo 9-15
poikkeus (juhannuksesta peruskoulujen alkuun perjantait suljettu)

HUOM! Virkatodistuslomakkeella ei voi tilata sukututkimusta. Jos haluat tilata sukututkimuksen, katso lisätietoa tästä.

Näin tilaat virkatodistuksen perunkirjoitusta varten

Perunkirjoitusta varten tarvittavat virkatodistukset tilaa perikunta tai perunkirjoituksen laatija. Virkatodistukset tarvitaan kaikista niistä seurakunnista, joissa vainaja on ollut kirjoilla 15 ikävuodesta alkaen.

Virkatodistus perunkirjoitusta varten on tilattava riittävän ajoissa ennen perunkirjoitusta. Todistukseen merkittävät tiedot on tarkistettava usein kirkonkirjoista saakka. Kaikki kirkonkirjat ovat digitoituja, mutta tiedon tarkastaminen niistä voi viedä aikaa. Toimitusaika todistuksille on Kokkolan aluekeskusrekisterissä noin kaksi viikkoa, kesällä noin neljä viikkoa. Viivästyksiä toimitusaikoihin voi tulla sellaisten vainajien kohdalla, joilla kuolintietoa ei kirjata järjestelmään riittävän nopeasti.

Perukirjoitusta varten virkatodistukseen merkitään henkilön tietojen lisäksi ainakin puoliso ja lapset sekä muuttotiedot. Mikäli vainaja on lapseton ja naimaton, tarvitaan aukottomat virkatodistukset myös hänen vanhemmistaan ja mahdollisista sisaruksista; jos sisarus on kuollut, tarvitaan todistus kuolleen sisaruksen lapsista.Kokkolan aluekeskusrekisterissä laaditaan aukottomat virkatodistukset KirDin avulla, alueemme kuolleista seurakuntaan kuuluvista vainajista.

Mikäli henkilö ei ole kuulunut kirkkoon, tilataan virkatodistus maistraatista.

Virkatodistusta ei saa käyttää sukututkimukseen. Laki väestötietojärjestelmästä ja Digi- ja väestötietoviraston varmennepalveluista (28 § 1) määrää, että tietoja saa käyttää ainoastaan siihen tarkoitukseen, johon ne on luovutettu.