Kirkko tekee hyvää 

Kuvittele maailma, jossa et osaa lukea yhtäkään katukylttiä, hintalappua, tekstiviestiä tai edes omaa nimeäsi. Joka seitsemän aikuinen elää tällaisessa maailmassa. Maailmassa yli puolella koulua käyvistä lapsista ei ole luku- ja kirjoitustaidoissa edes perusosaamista. Lukutaidottomuuden vaikutukset heijastuvat koko yhteiskunnan tasolle köyhyytenä, yhteiskunnallisina ongelmina ja näköalattomuutena. Lukutaito ei ole vain taito, se on ihmisoikeus.

Suomen Pipliaseura ja Suomen Lähetysseura tekevät työtä maailmalla lukutaidon edistämiseksi. Suomen evankelis-luterilainen kirkko ja sen seurakunnat tukevat järjestöjen toimintaa.

Vuoden 2022 loppuun mennessä Piplian lukutaitoluokissa yli 11 000 naista on oppinut lukemaan. Lukutaitoisina naiset voivat tukea myös lapsiaan opiskelussa. Suomen Lähetysseuran tukemana yli 500 opettajaa sai koulutusta monikielisestä tai äidinkielisestä opetuksesta, jotta yhä useampi lapsi saisi käydä koulua kielellä jota ymmärtää.

Suomen Pipliaseura ja Suomen Lähetysseura tukevat myös vähemmistökielien asemaa maailmassa kääntämällä Raamattua uusille kielille. Kirjakielen luominen auttaa vähemmistökulttuurin ja oman kielen säilymistä sekä tukee kieliryhmien identiteettiä kokonaisvaltaisesti. 

Tyttö koulukirja kainalossa. Teksti: Vuoden 2022 loppuun mennessä yli 11 000 naista on saanut lukutaidon Suomen Pipliaseurakun lukutaito-ohjelman kautta.