Lähimmäispalvelu

Vanhempi ja nuorempi nainen palapelin teossa.

Lähimmäispalvelu on lähimmäisenä, tukijana ja ystävänä olemista. Se on kulkemista toisen rinnalla elämän eri tilanteissa. Toiminta on vapaaehtoistyötä (siitä ei makseta palkkaa) ja luottamuksellista. Seurakunta tarjoaa lähimmäispalvelun vapaaehtoisille koulutusta, virkistystä ja tukea.

ArkiYstävä-toiminta

ArkiYstävä-toiminta on seurakunnan ystävävälitystä. ArkiYstävä saa seurakunnan kautta oman ystävän, jonka kanssa tavataan säännöllisesti, yleensä 1-2 viikon välein. Ystävät ovat pääasiassa yksinäisyyttä kokevia ikäihmisiä. Käytännössä toiminta on yhdessä olemista tai tekemistä, kahvittelua ja keskustelua, muistelua, laulamista, lukemista, ulkoilua tai vaikka kirkossa käymistä. Ensimmäinen tutustuminen tehdään yhdessä diakoniatyöntekijän kanssa.

ArkiYstävät ovat osa Lähimmäispalveluryhmää, joka kokoontuu kuukausittain kahvittelun ja vertaistuen merkeissä.

Lähimmäispalveluryhmä

Lähimmäispalveluryhmässä voit toimia yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa silloin, kun sinulle sopii. Tehtävät voivat olla esimerkiksi avustavia tehtäviä vanhusten kirkossa jouluna ja pääsiäisenä - tai mitä sitten keksitäänkin.

Lähimmäispalveluryhmä kokoontuu kerran kuussa päiväkahveille. Tapaaminen on luottamuksellinen hengähdys- ja voimaantumispaikka, jossa on ohjelmassa alkuhartaus, kahvit ja keskustelua.

Logo, jossa kaksi sydäntä ja teksti: Arkiystävä.Lähimmäispalveluryhmä keväällä 2022

To 17.2. klo 14 Vapaaehtoisten tapaaminen ja kahvit Toivonpaikassa
To 17.3. klo 14 Vapaaehtoisten tapaaminen ja kahvit Toivonpaikassa
Ke 13.4. klo 13 Vanhusten pääsiäiskirkko Kokkolan kirkossa
To 21.4. klo 14 Vapaaehtoisten tapaaminen ja kahvit Toivonpaikassa
Toukokuussa kokoonnutaan vielä, aika ja paikka lähempänä!

Koulutuksia keväällä 2022

La 5.3. klo 10-15 Arkiystävä-koulutus ensisijaisesti uusille vapaaehtoisille. Ilmoittautuminen ma 25.2. mennessä.

Ma 2.5., 9.5. ja 16.5. klo 17-19 Vertaisohjaajakoulutus ensisijaisesti lähimmäispalveluryhmän vapaaehtoisille. Koulutuksessa käytetään Kirkkopalveluiden valmista koulutusmateriaalia. Ilmoittautuminen pe 22.4. mennessä.

Tervetuloa mukaan toimintaan

Jos haluaisit toimia vapaaehtoisena Lähimmäispalveluryhmässä tai ArkiYstävänä, tai jos haluaisit itsellesi ArkiYstävän - ota yhteyttä Johannaan.

Johanna Rönnkvist

Kokkolan suomalainen seurakunta