Lähimmäispalvelu

Vanhempi ja nuorempi nainen palapelin teossa.

Lähimmäispalvelu on yksi tapa toteuttaa lähimmäisenrakkautta käytännössä, toimitaan samalla periaatteella kuin ystävyyssuhteissa yleensä. Yhdessä tehdään asioita, joista kumpikin osapuoli saa voimia ja iloa elämään. Toiminta on luottamuksellista ja vapaaehtoista.

Haluaisitko itsellesi lähimmäisystävän?

Lähimmäisavun saajat ovat pääasiassa yksinäisyyttä kokevia ikäihmisiä. Yksinäisyyden kokemus on henkilökohtainen ja sen taustalla voi olla monenlaisia asioita.  Yksinäisyyden tunnetta voi helpottaa tieto siitä, että jossakin on lähimmäinen, jolla on aikaa minulle ja jolle minä olen tärkeä.

Haluaisitko toimia lähimmäisystävänä?

Lähimmäispalvelun vapaaehtoisena sinulla voi olla yksi tai useampi ystävä, ketä tapaat säännöllisesti, yleensä 1-2 viikon välein. Käytännössä toiminta on yhdessä olemista tai tekemistä, kahvittelua ja keskustelua, muistelua, laulamista, lukemista, ulkoilua tai vaikka kirkossa käymistä.

Lähimmäispalvelun vapaaehtoisena olet osa lähimmäispalveluryhmää. Seurakunnan työntekijät ja toiset vapaaehtoiset ovat vapaaehtoisen tukena koko toiminnan ajan.

... niin jutellaan lisää ja voidaan sopia tapaaminen.

Johanna Rönnkvist

Kokkolan suomalainen seurakunta