Kokkolan kirkko

Läntinen Kirkkokatu 12 , 67100 Kokkola
050 3147 481

Kokkolan kirkko ulkoa.
  • nimeltään De profundis - Syvyydestä
  • arkkitehti Aarne Nuortilan suunnittelema
  • vihitty käyttöön joulukuussa 1960
  • 1200 istumapaikkaa
  • kirkkosalin lisäksi mm. urkuparvi, lasten leikkihuone ja pyhäkoulutila

Kokkolan kirkossa pidetään pääsääntöisesti joka sunnuntai jumalanpalvelus klo 10 suomeksi ja klo 12 ruotsiksi. Lisäksi kirkossa järjestetään muita hengellisiä tilaisuuksia ja konsertteja. 

Kirkon voi varata myös kastetta, avioliittoon vihkimistä tai hautaan siunaamista varten. Varaukset tehdään kirkkoherranvirastossa, Läntinen Kirkkokatu 17, p. 06 8296 880.

Jos olet järjestämässä tapahtumaa tai konserttia, ota yhteys kanttoriin tai kirkkoherraan.

Kirkon edessä on muutama invaparkkipaikka, muille on käytössä viereisen seurakuntakeskuksen parkkipaikka, jonne ajetaan Kustaa Aadolfin kadulta.

Induktiosilmukka
Inva-WC
Lastenhoitohuone
Pysäköinti
wc
Esteetön kulku

Tapahtumat

to 26.5. klo 10.00 -12.00

Läntinen Kirkkokatu 12, 67100 Kokkola

Messu

Helatorstai - Korotettu Herra
Kristus korotettiin taivaisiin. Hän on astunut taivaalliselle valtaistuimelle ja istuu nyt Jumalan oikealla puolella. Hänelle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Mikään ei voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta. Kristus on Pyhän Henkensä kautta sanassa ja sakramenteissa läsnä seurakuntansa keskellä. Hänen seuraajiensa tehtävä on viedä sanoma korotetusta Herrasta koko maailmaan.
to 26.5. klo 18.00

Läntinen Kirkkokatu 12, 67100 Kokkola

Konsertti

Olli Kortekangas: Luotujen virsi

Kokkolan nuorisokuoro
Lauluyhtye Celeste
Fermaatti
Sävelsäkki
Keski-Pohjanmaan konservatorion solistisen laulun opiskelijat
johtaa Heli Huki
Ritva Göös, piano & urut
su 29.5. klo 10.00

Läntinen Kirkkokatu 12, 67100 Kokkola

Messu

6. sunnuntai pääsiäisestä - Pyhän Hengen odotus
Ennen taivaaseenastumistaan Kristus lupasi omilleen Pyhän Hengen ja kehotti heitä odottamaan tämän lupauksen täyttymistä. Kristuksen lupaama Pyhä Henki luo yhteyden taivaaseen astuneen Herran ja opetuslasten (seurakunnan) välille, karkottaa pelon ja tekee kristityt osallisiksi Kristuksesta ja hänen lahjoittamastaan pelastuksesta. Pyhä Henki vakuuttaa kristityille, että he ovat Jumalan lapsia ja saavat Jeesuksen tavoin kutsua Jumalaa nimellä Abba, Isä.
ke 1.6. klo 17.00 -18.20

Läntinen Kirkkokatu 12, 67100 Kokkola

Urkuvartti. Petrus Poutanen soittaa

Konservatorio-opintojen päätöskonsertti.
su 5.6. klo 10.00

Läntinen Kirkkokatu 12, 67100 Kokkola

Messu

Helluntaipäivä - Pyhän Hengen vuodattaminen
Helluntain raamatuntekstit puhuvat Pyhästä Hengestä lupauksena ja lahjana. Hänet on lähetetty meille puolustajaksi, auttajaksi ja lohduttajaksi. Tässä Hengessä Kristus on kirkossaan jatkuvasti läsnä. Pyhä Henki liittää maailman kaikki kristityt Kristuksen kirkkoon, yhteen Herraan ja yhteen uskoon. Näin helluntain sanoma merkitsee vastakohtaa sille hajaannukselle, mikä on kuvattu kertomuksessa Babylonin tornista.
to 9.6. klo 12.00

Läntinen Kirkkokatu 12, 67100 Kokkola

Päivämusiikki - Santeri Siimes, urut

Päivämusiikki

Santeri Siimes, urut

Konsertti on osa Kokkolan kaupunginkirkon Åkerman & Lund -urkujen juhlakonserttisarjaa. Tänä vuonna urut täyttävät 20 vuotta.
Tule mukaan juhlimaan upeita urkujamme, ja tutustu sarjan muihin konserteihin osoitteessa www.facebook.com/kokkolankirkkomusiikki tai www.kokkolansuomalainenseurakunta.fi/musiikki.
su 12.6. klo 10.00

Läntinen Kirkkokatu 12, 67100 Kokkola

Messu

Pyhän Kolminaisuuden päivä - Salattu Jumala
Pyhäpäivän raamatuntekstit puhuvat Jumalan salatusta olemuksesta, joka ylittää kaiken ihmisymmärryksen. Jumala on yksi, mutta hän on ilmoittanut meille itsensä Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Hän vaikuttaa Luojana, Lunastajana ja Pyhittäjänä. Usko ei käsittele Jumalan olemusta tiedollisesti eritellen vaan ihmetellen, ylistäen ja hänen armotekojaan julistaen.
to 16.6. klo 12.00

Läntinen Kirkkokatu 12, 67100 Kokkola

Päivämusiikki - Kesäklassista

Kesäklassista - Kälviän musiikkileiri