Kokkolan kirkko

Kokkolan kirkko ulkoa.

0503147481 suntio

1200

Kokkolan kirkossa pidetään pääsääntöisesti joka sunnuntai jumalanpalvelus klo 10 suomeksi ja klo 12 ruotsiksi. Lisäksi kirkossa järjestetään muita hengellisiä tilaisuuksia ja konsertteja.

Kirkon voi varata myös kastetta, avioliittoon vihkimistä tai hautaan siunaamista varten. Varaukset tehdään kirkkoherranvirastossa, Läntinen Kirkkokatu 17, p. 06 8296 880. Jos olet järjestämässä tapahtumaa tai konserttia, ota yhteys kanttoriin tai kirkkoherraan.

Kirkossa on kirkkosalin lisäksi urkuparvi, lasten leikkihuone ja pyhäkoulutila. Videotykki sekä mobiilitukiasema järjestetään tilaan pyydettäessä.

Arkkitehti Aarne Nuortilan suunnittelema Kokkolan kirkko on nimeltään De profundis - Syvyydestä. Kirkko on vihitty käyttöön joulukuussa 1960.

Kirkon edessä on muutama invaparkkipaikka, muille on käytössä viereisen seurakuntakeskuksen parkkipaikka, jonne ajetaan Kustaa Aadolfin kadulta.

Sydäniskuri Sydäniskuri
Esteetön kulku Esteetön kulku
Esteetön wc Esteetön wc
Induktiosilmukka Induktiosilmukka
Lastenhoitohuone Lastenhoitohuone
Leikkinurkkaus Leikkinurkkaus
Pysäköintipaikka liikuntaesteisille Pysäköintipaikka liikuntaesteisille
Tilaa vaunuille Tilaa vaunuille
wc wc
Videotykki
Valkokangas
Piano/flyygeli
Äänentoistolaite
Kastemalja

Perjantai-illan viikkomessu

Perjantai-illan messut kerran kuussa alkavat

Kokkolan suomalaisessa seurakunnassa on muutaman vuoden ajan hahmoteltu herätysliikkeiden ja muiden vapaaehtoistoimijoiden voimin toteutettavaa messua. Nyt uudeksi käytännöksi on linjattu yhdessä Kokkolassa toimivien herätysliikkeiden - messukumppaneiden - kanssa, kerran kuukaudessa perjantai-iltaisin vietettävä messu. Messut toteutetaan kevätkaudella Kokkolan kirkossa.

Yhdessä herätysliikkeiden kanssa toteutettavien messujen tarve on noussut esiin seurakunnassa. Rauhan Sanan nuoret aikuiset esittivät toiveen nuorille perheille suunnatusta ja seurakunnan kanssa yhteistyössä toimitetusta messusta jo pari vuotta sitten, mutta koronarajoitukset lykkäsivät suunnittelua.

Vapaaehtoisvoimin toimitettavasta messusta on keskusteltu, ja sitä on myös suunniteltu yhdessä työntekijöiden kanssa. Vapaaehtoisten järjestelyvastuu messussa nähdään mahdollisuutena ja voimavarojen käyttämisenä yhteiseksi hyväksi.

Kevätkauden perjantai-iltojen messut toteutuvat 10. helmikuuta, 24. maaliskuuta, 14. huhtikuuta ja 19. toukokuuta. Messukumppanina vuorollaan kevään messuissa ovat Sley, Lyrs ja Rauhan Sana. Syksyn järjestelyvuoroja ei ole vielä sovittu.

Seurakuntaneuvosto on niin ikään linjannut, että kerran kuussa toteutuvassa perjantai-illan messussa toimii liturgina Kokkolan suomalaisen seurakunnan pappi. Messussa kerättävä kolehti puolitetaan messukumppanina toimivan herätysliikkeen ja seurakunnan diakonian kanssa.

Perjantai-illan messussa 10.2. liturgina palvelee Tatu Koutonen. Johannes Häkämies saarnaa. Ehtoollisen jakamisessa avustavat Esko Hautamäki ja Ilkka Suonsyrjä. Musiikkivastuussa ovat Suvi ja Samuel Lindell sekä Henna-Maria Harju. Messukumppanina on Sley.

2. sunnuntai ennen paastonaikaa - Jumalan sanan kylvö
Evankeliumiteksteissä puhutaan Jumalan sanan kylvämisestä. Jeesus on kylväjä, mutta myös hänen opetuslapsensa on lähetetty uskollisesti kylvämään sanaa luottaen siihen, että Jumala antaa aikanaan kasvun.
Tekstit: Ps. 44:2-5; Hoos. 10:12-13; 1. Kor. 3:7-15; Joh. 4:31-38

Muskarimessu

Muskarimessu kutsuu lapsiperheitä yhteen laulamaan, rukoilemaan ja ehtoolliselle.

Lastenkirkko

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin Öistä valoa-konsertti

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, johtaa Juha Kangas
Hugo Ticciati, viulu

1. paastonajan sunnuntai - Jeesus, kiusausten voittaja
Ensimmäisen paastonajan sunnuntain keskeinen aihe on kertomus Jeesuksen kiusaamisesta autiomaassa. Häntä houkuteltiin pettämään kutsumuksensa, mutta hän voitti kiusaukset. Kiusaaja ei jätä rauhaan ketään nykypäivänkään ihmistä, mutta apumme on Kristus, kiusausten voittaja.