Vapaaehtoisten kirkkopyhän väkeä Kokkolan kirkossa.

Jumalanpalvelus on seurakunnan keskus

Seurakuntalaiset ja työntekijät valmistelevat ja toteuttavat jumalanpalveluksen yhdessä. Jumalanpalvelukseen on jokainen tervetullut, se on yhteinen Jumalan kansan juhla. Jumalanpalveluksissa eletään kirkkovuoden rytmissä.

Seurakuntalaisista koostuvat jumalanpalvelusryhmät ovat apuna jumalanpalvelusten toteuttamisessa. Seurakuntalaisen tehtävänä voi olla esimerkiksi lukea Raamatun tekstejä tai kantaa kolehtia.

Jumalanpalvelusta vietetään sunnuntaisin ja pyhäpäivinä pääsääntöisesti seuraavasti. Katso päiväkohtaiset tiedot alla olevasta kalenterista.

• Kokkolan kirkossa klo 10
  • Kaarlelan kirkossa klo 18
  • Ykspihlajan kirkossa talviaikaan noin kaksi kertaa kuukaudessa klo 14

Ellet pääse kirkkoon, jumalanpalveluksen voi kuunnella myös netin kautta.

Ehtoollisleipä ja -viini

Kokkolan, Kaarlelan ja Ykspihlajan kirkoissa on tarjolla sekä vehnästä valmistettua että gluteenitonta ehtoollisleipää erillisellä lautasella. Gluteenittoman ehtoollisleivän saa pyytämällä.

Ehtoollisviini on alkoholillista. Mikäli haluaa alkoholitonta viiniä, siitä on hyvä ilmoittaa suntiolle jo ennen jumalanpalveluksen alkua.

Lapset ovat tervetulleita kirkkoon

"Lapset saavat tulla, Jeesus, sanoit niin..."

Jokainen lapsi on tervetullut kirkkoon.  Lapsilla on mahdollisuus osallistua joka sunnuntai myös pyhäkouluun Kokkolan kirkon jumalanpalveluksen saarnan aikana. Kesällä ei ole pyhäkouluja.

Perhemessuja vietetään 4-5 kertaa vuodessa. Kesäisin perhemessuja ei ole, mutta muina vuodenaikoina perheitä kutsutaan yhteiseen jumalanpalvelukseen.

Aikuisia ja lapsia kirkon penkissä.

Jumalanpalveluksen sanastoa

messu = jumalanpalvelus, jossa vietetään ehtoollista
sanajumalanpalvelus = jumalanpalvelus ilman ehtoollista, keskittyy sanaan ja rukoukseen
liturgi = jumalanpalvelusta johtava pappi