Hiljaisuuden viljely

Hiljaisuuden etsiminen, ns. hiljaisuuden viljely, liittyy vuosituhantiseen kristikunnan yhteiseen hiljaisuuden ja rukouksen perinteeseen, jota on harjoitettu sekä erämaissa että luostareissa. Luonnon kiertokulku - lepo, itu, kasvu, sato ja taas lepo - kertoo hiljaisuuden ja levon välttämättömyydestä myös ihmiselle. Jeesuskin vei opetuslapsensa etsimään hiljaisuutta kiireen ja ihmispaljouden keskeltä.

"Tulkaa minun luokseni kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon." Matt 11: 28-30

"Lähtekää mukaani johonkin yksinäiseen paikkaan, niin saatte vähän levähtää." Markus 6: 39

Hiljaisuuden illat

Kaarlelan kirkko on avoinna hiljaista rukousta varten keskiviikkoisin klo 18-19. Voit tullessasi sytyttää kynttilän ja jättää esirukouspyynnön kirkon keskikäytävällä olevalle rukousalttarille. Noin klo 18.30 rukoushetki, jossa on Raamatunlukua, rukousta ja hiljaisuutta sekä laulua. Laulukirjoina käytetään taizé-laulukirjaa ja virsikirjaa. Rukoushetken jälkeen on tarjolla teetä. Kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona vietetään ehtoollista.

Tuhkakeskiviikon ke 2.3. klo 18 messusta alkaen Kaarlelan kirkossa vietetään keskiviikkoisin Hiljaisuuden iltoja.

Hiljaisuuden retriitit

Hiljaisuuden retriitit ovat tavallisesti viikonlopun kestäviä hiljaisuuden päiviä. Retriitti merkitsee nimenomaan hiljaisuuteen vetäytymistä. Joukko ihmisiä vetäytyy hetkeksi aikaa pois totutusta ympäristöstään kuunnellakseen, mitä heidän sisimmällään ja Jumalalla on heille sanottavana. Yhteiseen ohjelmaan kuuluvat ehtoollisen vietto (messu), hetkirukoukset, meditaatiot sekä virikepuhe jostakin hiljaisuuden viljelyyn liittyvästä aiheesta. Halutessaan osallistujalla on mahdollisuus keskusteluun retriitinohjaajan kanssa. Muuten omia kokemuksia ja ajatuksia ei jaeta toisten kanssa.

Seuraava Hiljaisuuden retriitti järjestetään Torsön kesäkodilla 26.-28.5.2022. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet lähempänä. Retriitin ohjaavat Sari Kontinen-Koski ja Johanna Rönnkvist.

HIljaisuuden jooga®

Noin tunnin mittainen Hiljaisuuden jooga® on miniretriitti, joka koostuu lempeistä liikkeistä joko alustalla tai seisten, hiljaisuudesta, rukouksesta ja levosta. Se sopii lähes kaikille, paitsi jos sinulla on runsaasti liikuntarajoitteita. Harjoitus voi antaa uuden näkökulman kokonaisvaltaiseen elämään; rukoukseen, rauhaan ja rakkauteen. Jokainen harjoitus on omakohtainen kokemuksellinen kokonaisuus, jossa  saadaan voimaa jokapäiväiseen elämään.

Hiljaisuuden jooga® keväällä 26.1.2022 alkaen. Ryhmät ovat täynnä. Lisätietoja: ohjaaja Anne Laine, p. 050 3147 451 (tekstiviestillä tai whatsappilla) tai anne.b.laine@evl.fi