Mietiskely- ja rukouspolun mobiilikartta.Mietiskely- ja rukouspolku Kokkolan keskustassa

Kokkolan ydinkeskustaan on valmistunut Mietiskely- ja rukouspolku, ns. kaupunkipyhiinvaellusreitti mobiiliversiona. Mobiilisovellukseen sisältyy kohteeseen liittyvät tekstit kuvineen sekä reittitiedot kartalla. Paperiversioita voi kysyä seurakunnan neuvonnasta tai tallentaa oman PDF-versiota täältä.

Reittiä on ollut valmistelemassa joukko seurakunnan vapaaehtoisia ja työntekijöitä.

• Vaellusreitillä on kymmenen kohdetta, jotka voi kiertää haluamassaan järjestyksessä.
  • Oletettu lähtöpaikka on Kokkolan kirkko, mistä voi edetä esimerkiksi seurakuntakeskuksen ja Chydeniuspuiston kautta Isokadun varrella oleville kohteille ja sieltä Puurokarille. Suntin varrelta reitti kulkee vanhan kaupungin läpi ortodoksisen rukoushuoneen kautta Katariinanpuistoon, Katariinan kalmiston porteista kalmiston sisäpihalle sekä lopuksi Länsipuistoon Tyrsky-patsaalle.
  • Reitin voi halutessaan aloittaa mistä tahansa kohteesta ja sen voi kiertää kokonaisuudessaan tai muutama kohde kerrallaan.
  • Matkan kokonaispituus on 2,3-3 km reittivalinnasta riippuen.
  • Reitti soveltuu kaiken ikäisille.

NÄIN PÄÄSET MUKAAN

• Lataa älypuhelimeesi maksuton Kokkola Stories -mobiilisovellus, Google Playn tai App Storen sovelluskaupoista.
  • Reitin 10 kohdetta näkyvät mobiilisovelluksen kartalla. Kuvat ja tekstit avautuvat vasta, kun olet tarpeeksi lähellä kyseistä kohdetta. Samalla punainen ympyrä muuttuu vihreäksi.  Ohjelma näyttää matkan pituuden.
  • Mietiskely- ja rukouspolku löytyy myös PDF-versiona täältä.
  • Mietiskely- ja rukouspolkuun on mahdollista tutustua ohjatusti Kokkola-viikolla syyskuussa.

Muut pyhiinvaellukset Suomessa

Tästä linkistä pääset tutustumaan myös muihin pyhiinvaelluksiin muualla Suomessa.

Mietiskely- ja rukouspolun sisällöstä vastaa Kokkolan suomalainen seurakunta ja digitaalisesta toteutuksesta Centria-ammattikorkeakoulu Oy.

Mietiskely- ja rukouspolun testijoukko.

Mietiskely- ja rukouspolun mobiiliversiota Taina Lammisen ja Jouni Sirviön kanssa testaamassa TKI-päällikkö Johanna Jansson (vasemmalla) ja TKI-asiantuntija Markus Liuska (oikealla) Centria-ammattikorkeakoulu Oy:stä. Kuva: Helena Huttula

Kohteiden esittelyvideot

Videot on kuvannut ja editoinut Seppo Lamminen.

YouTube-video

Perjantaina 25.9. julkaistavalla mietiskely- ja rukouspolkuvideolla esitellään Katariinanpuisto.