Lapsia päiväkerhossa.

Päiväkerhot

Syksyn 2021 päiväkerhot

Syksyllä 2021 alkaviin päiväkerhoihin otetaan 2016-2018 syntyneitä lapsia. Vuonna 2018 syntyneet voivat tulla päiväkerhoon syyskauden alusta, vakka eivät olisi vielä täyttäneet 3 vuotta. Lapsen tulee kuitenkin olla kuiva. Vara vaippa voi olla vielä käytössä.
Päiväkerhoryhmät muodostetaan ilmoittautumisajan päätyttyä. Ryhmäkokoon vaikuttaa osallistujien ikäjakauma. Ryhmien kokoontumisajankohta voi muuttua. Toiminnan alkamiseen vaikuttaa ilmoittautuneiden määrä, ja ryhmien määrään seurakunnan työntekijäresurssi. Päiväkerhoryhmiä muodostettaessa etusija on Kokkolan suomalaisen seurakunnan alueella asuvilla lapsilla.

Ilmoittaudu päiväkerhoon

Leikin lumoa ja hiljaisuutta

Päiväkerhot ovat kirkon järjestämää kristilliseen arvopohjaan perustuvaa varhaiskasvatusta 3–5-vuotiaille lapsille. Lapsesta välittäminen, lapsuuden ilon kokemukset ja lapsen hengellisen herkkyyden vaaliminen ovat päiväkerhon ydintä. Päiväkerho tukee lapsen uskoa ja kokemusta siitä, että seurakunta on hänen kristillinen kotinsa.

Kerho tarjoaa lapselle mahdollisuuden päästä mukaan iloiseen, rakkauden täyteiseen ja pedagogiseen toimintaan. Kerhoissa opetellaan hiljentymistä sekä ihmetellään elämän pieniä ja isoja asioita, leikitään, lauletaan, askarrellaan, satuillaan, opetellaan ryhmätaitoja ja ulkoillaan. Lisäksi kerholaiset retkeilevät ja osallistuvat lasten kirkkoihin ja erilaisiin tapahtumiin.

Päiväkerhot kokoontuvat

Päiväkerhojen toimintavuosi kestää syksystä kevääseen. Päiväkerhot kokoontuvat arkisin: 3-5-vuotiaiden ryhmät kahdesti viikossa kolmen tunnin ajan ja 5-vuotiaat kolmannen kerran viikossa. Kerhokausi alkaa viikolla 33 keskiviikkona 18.8. Kerhopisteeseen tutustumaan kutsutaan alkuviikosta.

Kerhopäivällä on oma rytminsä, johon kuuluu monenlaista toimintaa; hiljentymistä, musisointia, rukousta, raamatunkertomuksia, leikkiä, askartelua, ulkoilua, satuja...

Päiväkerhojen toimipisteet

HALKOKARI
Jylhänrinne, Halkokarintie 19
Lastenohjaaja Aino-Sofia Koivisto, p. 050 3147 274

SEURAKUNTAKESKUS
Läntinen Kirkkokatu 17
Lastenohjaaja Eija Korkia-Aho, p. 050 3147 272

KAARLELAN SEURAKUNTAKOTI
Kissankulma
Kruunupyyntie 3
Lastenohjaaja Päivi Rannisto, p. 050 3147 275, Virpi Ylikorpi, p. 050 3147 278.

YKSPIHLAJAN KIRKKO (syksystä 2021 alkaen)
Iltaruskontie 1
Lastenohjaaja Kaisa Toppinen, p. 050 3147 271

Päiväkerhoasioissa voit ottaa yhteyttä suoraan kerhopaikan lastenohjaajaan tai varhaiskasvatuksen ohjaaja Karin Uotilaan, p. 050 3147 270. Päiväkerhojen vapaita paikkoja voi tiedustella suoraan kerhopisteiden lastenohjaajilta.

Mitä mukaan kerhoon?

Mukaan tarvitset kerhorepun, eväät ja tossut sekä sään mukainen vaatetus ulkoiluun.

Päiväkerhoissa on lukukausimaksu

• kaksi kerhokertaa viikossa 30 €, sisarukset 45 € ja useampi lapsi 50 €/lukukausi
  • viisivuotiaiden kolmas kerhokerta viikossa + 15 €/lukukausi