Uutislistaukseen

Passiomusikaali Simon Kyreneläisestä soi pääsiäisenä Kokkolan kirkossa

Passiomusikaalin esiintyjiä Jeesuksen aikaisissa vaatteissa.

Teksti: Tuomo Viherjuuri ja Kirsi-Klaudia Kangas

Kokkolan kirkossa esitetään lähes kokonaan paikallisin voimin pääsiäisen ajan tapahtumiin perustuva musikaali, jonka Lasse Heikkilä – yksi tunnetuimmista suomalaisen hengellisen musiikin nykysäveltäjistä – kirjoitti alun perin vuonna 1990. 
Simon Kyreneläinen passiomusikaali on upea ja monipuolinen teos, joka esitetään remontoidussa Kokkolan kirkossa kahdesti; ensimmäisenä ja toisena pääsiäispäivänä. 
Vuosi sitten musikaalista nähtiin lyhennetty versio; nyt uudistettu versio esitetään kokonaisuudessaan, väliajan kera.

Teoksen teema nousee Raamatusta, kohdasta, jossa Jeesuksen ristiä kantamaan päätyneestä Simonista kerrotaan. 
Musikaali vie katsojat Rooman valtakuntaan, Juudean provinssiin, jossa Simon Kyreneläinen tuolloin eli. Tapahtumat etenevät Jeesus Nasaretilaisen vangitsemiseen, huutoäänestyksellä suoritettuun tuomitsemiseen ja häpeälliseen kuolemaan. 
Lopputuloksena on kuitenkin ylösnousemus ja maailmanhistoriaa muuttaneet tapahtumat. 
Tämän kaiken äärellä voi muistuttaa itseään siitä, miten omassa sydämessä käy taistelua hyvästä ja pahasta sekä oikeudenmukaisuudesta ja ennakkoluuloista.

Koskettavan nimiroolin Simon Kyreneläisenä tekee Timo Hietalahti ja Simonin Debora-vaimona esiintyy Satu Kivelä. 
Musikaalin Maria Magdaleenana nähdään Sirpa Läspä ja Juudaksena Mikael Uusitalo Seinäjoelta. Jeesuksen roolin esittää Henrik Kiviniemi. 
Fariseusten kolmikossa nähdään Samuel Heikkinen (Nikodemos), Tuomo Viherjuuri ja Martti Laitinen. Pilatuksena on Mauri Tastula, kauppiaina Alvar Havia ja Johan Hagqvist
Sotilaina esiintyvät Ilkka Suonsyrjä sekä seinäjokinen Petri Portti. Jeesuksen opetuslapsen solistina kuullaan Jani Kumpulaista ja syytettynä naisena nähdään Karoliina Litzén.
Teoksen säveltänyt, sanoittanut ja käsikirjoittanut tamperelainen Lasse Heikkilä johtaa Musikaalikuoroa ja -orkesteria. Teoksen ohjauksesta vastaa lapualainen Terhi Gröhn
Musikaalin puvustajana toimii Heidi Laamanen Sastamalasta. Äänentoistosta ja valosuunnittelusta vastaavat Sami Harju ja Miika Päivärinta West Audio Show Servicestä.
Lavastuksessa näkyy Terhi Gröhnin, Johan Hagqvistin, Satu Kivelän, Suvi Klemolan ja Elina Sillanpään kädenjälki.

Simon Kyreneläinen passiomusikaali 
su 31.3. ja ma 1.4. klo 18 Kokkolan kirkossa. 
Vapaa pääsy. Ohjelma ovelta 10 e, vapaaehtoinen kolehti.
Väliaikatarjoilu 5 e aikuisilta ja 3 e lapsilta.

27.3.2024 10.15