Uutislistaukseen

Johannakuoro laulun puremille

15-vuotias muorisokuoro kutsuu uusia laulajia joukkoonsa

 

Kokkolan suomalaisessa seurakunnassa jo 15-vuotta toiminut Johannakuoro aloittaa kevätkauttaan toiveikkaana, vaikka startti on siirtynyt maaliskuulle asti. Harrastusmahdollisuuksien vähitellen elpyessä ja kokoontumisrajoitusten hellittäessä on kuorossa laulaminen ja elävän musiikin esittäminen taas pitkästä aikaa mahdollista. 
Johannakuoro on neliäänisesti laulava naiskuoro, joka harjoittelee viikoittain päiväsaikaan. Eläkeikäiset, jo aiempaa kuorokokemusta omaavat laulajat kokoontuvat kuoroharjoituksiin virkistymään ja viihtymään antoisan harrastuksen parissa ja palvelemaan seurakuntaa laulun lahjallaan. 
- Vaikka joskus nimitämmekin itseämme leikkisästi ”muorisokuoroksi”, niin  kuoroon ovat toki tervetulleita kaikenikäiset, kuorokärpäsen puremat naiset, jos on mahdollista osallistua harjoituksiin ja olla mukana esiintymisissä arkisinkin päiväsaikaan, kuoron puheenjohtaja Orvokki Sainio kertoo.

Kuoron ohjelmistossa on kirkkovuoden aiheisiin, jumalanpalveluksiin, laitoskäynneille ja erilaisiin tilaisuuksiin soveltuvaa perinteistä ja uudempaakin hengellistä musiikkia. Kuoroa johtaa Kokkolan suomalaisen seurakunnan kanttori Tuula Pihlajaharju.
- Kuoro harrastuksena edellyttää laulajiltaan sitoutumista yhteisiin musiikillisiin tavoitteisiin. Yhteisöllisyys tuottaa henkistä hyvinvointia, laulujen sanoma, jumalanpalvelukset ja esiintymiset ravitsevat hengellistä elämää, Pihlajaharju sanoo.
- Kuorohenki rakentuu musiikin äärellä, kun iloitaan uuden oppimisesta tai jaetaan kokemuksia ja muistoja, Sainio lisää.
Johannakuoron laulajat ovat vireän oppimishaluisia ja palvelualttiita. 
- He haluavat sitoutua mieluisaan harrastukseen ja laulaa Johanna-nimen merkityksestä, mikä tarkoittaa Jumala on armollinen, itsekin kuorossa laulava puheenjohtaja jatkaa.
  
Oletko sinä kuorolaulaja ilman kuoroa? Tuntuuko, että Johannakuoron kaltainen yhteisö ja sen tavoitteet kutsuvat sinua? 
Voisiko laulaminen Johannakuorossa olla vastaus kaipaukseesi löytää väylä seurakunnan toimintaan ja palvella sitä omalla osaamisellasi? 
Johannakuoron toiminnasta ja siihen liittymisestä voit kysyä lisää puheenjohtaja Orvokki Sainiolta, 
p. 050 321 5956. 

Virtuaalisesti voit pistäytyä Johannakuoron harjoituksissa ja saada tietoa seurakunnan kuorotoiminnasta yleisemminkin. 

Johannakuoron harjoitukset torstaisin klo 13 

Kokkolan seurakuntakeskuksessa.

Orvokki Sainio ja kuoron johtaja, kanttori Tuula Pihlajaharju suunnittelevat kuoron ohjelmistoa.
Johannakuoron puheenjohtaja Orvokki Sainio (vas.) ja kuoron johtaja, kanttori Tuula Pihlajaharju toivottavat uudet laulajat tervetulleeksi mukaan virkistymään laulaen. Kuva: Eija Ahokangas

Wed Mar 02 12:18:00 EET 2022