Uutislistaukseen

Maskeja suositaan myös ulkoilmatapahtumissa

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnissa painotetaan edelleen terveysturvallisuutta 

Koronakollaasi.jpg

Käsien pesua, kasvomaskeja ja etäyhteyksiä kuvaava kollaasi.

Mari Hautamäki

Aluehallintovirastot eivät ole toistaiseksi linjanneet kokoontumisrajoituksia Oulun hiippakunnan alueelle, vaikka esimerkiksi Soitessa on siirrytty epidemian kiihtymisvaiheeseen. 
Viranomaiset ovat antaneet alueelle laajennetun kasvomaskisuosituksen, joka koskee sisätilojen lisäksi myös sellaisia ulkona olevia tilanteita, joissa turvavälien säilyttäminen ei ole mahdollista.

Kaikissa Kokkolan seurakuntayhtymän seurakuntien tilaisuuksissa ja tapahtumissa on tärkeää muistaa terveysturvallisuus. 
Sairaana ei tule osallistua lainkaan. Tilaisuuksissa huolehditaan hyvästä käsihygieniasta, pidetään riittävät turvavälit ja kiinnitetään maskien käyttöön huomiota.
Jumalanpalveluksissa ja erityisesti ehtoolliselle mentäessä sekä ehtoollispöydässä on tärkeää muistaa kahden metrin turvaväli. Etäisyys ei koske saman perheen jäseniä. 
Kirkkoherrat vakuuttavat, että leipää ja viiniä riittää kaikille halukkaille. 
Jumalanpalveluksiin ei vaadita ennakkoilmoittautumista. Osallistujien yhteystiedot kerätään terveysviranomaisia varten sisään tullessa ja tiedot hävitetään kahden viikon kuluttua.
Yhtymän seurakunnissa järjestettävät kastetilaisuudet ja muut toimitukset suositellaan pidettäviksi kirkoissa tai muissa riittävän isoissa tiloissa. 
Myös syksyn leirit voidaan toistaiseksi järjestää suunnitellusti.
 
Diakonian ja perheasiainneuvottelukeskuksen asiakastapaamiset jatkuvat sisätiloissa. Tapaamissa käytetään maskia. 
Kirkkoherranvirastot palvelet normaaliaikataulujen mukana. Seurakuntakohtaiset aukioloajat löytyvät muun muassa nettisivuilta. 
Myös odotettu Hyvän mielen lounas katetaan jälleen keskiviikkoisin ja torstaisin Kokkolan seurakuntakeskuksen Alasaliin. Menu löytyy yllä olevasta ilmoituksesta.

Seurakuntien toiminta pyritään pitämään niin lähellä normaalia, kuin se viranomaissuositusten puitteissa on mahdollista. 
Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnissa seurataan tarkoin koronatilannetta ja reagoidaan mahdollisesti muuttuvaan tilanteeseen uusilla ohjeilla.

2021-08-20 10:12:28.0