Uutislistaukseen

Lähetys ei lopu koskaan

27.8.2020 10.37

Syyskuu avaa odotetun ”olohuoneen” kirkon kupeessa

 

Kevät koronarajoitteineen sulki Kokkolan suomalaisen seurakunnan lähetysväen ylläpitämän kahvilan, Lähetyssopen ovet yhtäkkisesti maaliskuussa. 1. syyskuuta päästään jälleen kokoontumaan tuttuun kahvipaikkaan, kohtaamaan toisia ja vaihtamaan kuulumisia. Samalla, ihan huomaamattomasti, tehdään lähetystyötä, sillä kaikki Lähetyssopen kassaan kilahtavat eurot tilitetään lyhentämättömänä lähetyksen hyväksi.

Lähetyssoppi on jo reilun 30 vuoden ajan ollut lähetyksen sykkivä sydän. Syyskaudella toiminnassa on luvassa pieniä muutoksia. Säännölliset aukioloajat ovat joka viikko tiistaista torstaihin klo 10-14. Päivissä on omat teemansa. 
Tiistaisin Lähetyssopessa paistetaan tuttuun tapaan vohveleita, sen lisäksi klo 11 tarjoillaan pieni ohjelmallinen välähdys lähetyskentältä, ja rukoillaan yhdessä lähetystyön puolesta. 
Keskiviikkoisin kävijöillä on mahdollisuus lähteä mukaan lautapelien virkistäviin mittelöihin. Kahvikupposen äärellä voi haastaa itseään aivojumppaan vaikkapa trivial-kysymysten myötä tai valita itselle uuden pelin opeteltavaksi. 
Torstaisin jatketaan suosittuja Lauluhetkiä klo 12. Hetkien suoratoistomahdollisuudet ovat selvityksen alla, sillä on kovasti toivottu, että lauluja pääsisi jatkossakin seuraamaan netin välityksellä.

Syksyn myötä Lähetyssopessa järjestetään Pop up -tyylisiä kahviloita, joita kaikki lähetyksen toiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita järjestämään. Pop up -tilaisuus voi kantaa haluamaasi teemaa; se voi olla vaikkapa konsertin yhteydessä järjestettävä iltakahvila tai jonkun maan teemaan nivoutuva kahvilapäivä. Pop up -tilaisuuksien ideoinnissa on vain taivas rajana. Ainoa kriteeri on, että kahvilan tuotto menee lyhentämättömänä seurakunnan lähetystyön hyväksi. 
Ensimmäinen Pop up -kahvila järjestetään 4.-5. syyskuuta Oulun hiippakunnan lähetysjuhlien yhteisenä ”kisakatsomona”. Kemissä järjestettävät Saman Veden äärellä -lähetysjuhlat siirtyivät verkkoon, ja Lähetyssopessa pääsee seuraamaan Kemin kirkosta tulevaa lähetystä perjantaina 4.9. klo 17-21 ja la 5.9. klo 10-14. 
Seuraava suunniteltu Pop up -kahvila on tulossa tiistaina 27. lokakuuta seurakunnan nimikkolähetti Riikka Halme-Bernekingin vierailun yhteyteen. Silloin kuullaan mielenkiintoisia uutisia raamatunkäännöstyöstä ja päästään makumatkalle Angolaan. 

Vaikka rajoitteiden maailmassa jotkut tutut toiminnot saattavat muuttaa muotoaan, kirkkomme lähetys ei lopu koskaan. Meistä jokainen voi tahollaan toimia oman elämänsä lähetystyöntekijänä siunaten kristittyjä sisaria ja veljiä lähellä ja kaukana rukoillen, että mahdollisimman moni maailmassa kuulisi evankeliumin ilosanoman. 

Kokkolan suomalaisen seurakunnan lähetystyö kutsuu mukaan toimintaan kaikkia ja kaikenikäisiä lähetystyöstä kiinnostuneita. Toiminta on aktiivista. Kahvilan lisäksi järjestetään myyjäisiä, teematapahtumia, kokoonnutaan erilaisiin lähetyspiireihin ja otetaan osaa lähetysjuhlille ja -retkille. Syksyn aikana uutena toimintana on alkamassa Toivoa naisille -rukouspiiri sekä nuorille suunnattu projekti Missio.

Lisätietoja lähetyssihteeri Miia 
Kalliolta, miia.kallio@evl.fi tai p. 050 3147 307.

Teksti: Miia Kallio

Lähetyssihteeri Miia Kallio kastelee Lähetyssopessa kukkia.