Uutislistaukseen

Lounas on helppo tapa tehdä hyvää

19.8.2020 10.52

Elokuun viimeisellä viikolla Kokkolan seurakuntakeskuksen Alasalissa on taas tarjolla lounasta – aina keskiviikoisin ja torstaisin –kun Hyvän Mielen -lounaat palaavat tauolta.

Koronakevät lopetti myös Kokkolan seurakuntakeskuksen Hyvän Mielen -lounaat maaliskuussa. Rajoitusten vapauduttua on kesän aikana keittiölle tullut runsaasti kyselyitä, milloin lounaat jatkuvat.
Keittiöhenkilökunta avaa ovet Alasaliin lounaille kesän leiriruokailuiden uurastuksen jälkeen.

Hyvän Mielen -lounaiden tuotto ohjataan Kokkolan suomalaisen seurakunnan diakonia- ja lähetystyön kautta apua tarvitseville. 
Osallistuminen ruokailuun onkin helppo tapa auttaa vähävaraisia ja tukea lähetystyötä.

Avajaisviikolla tunnelmoidaan kesäfiiliksissä ja tarjolla on kesäisiä liha-, kala ja kasvisherkkuja. Puutarhan ja metsän antimet ovat muutenkin pääosassa, koska sadonkorjuuaika on parhaimmillaan. 
Hyvän Mielen -lounaat koostetaan tuttuun tapaan liki täysin kotimaisista raaka-aineista ja lempeistä mausteista. Pyrimme käyttämän myös lähellä tuotettuja elintarvikkeita mahdollisimman paljon. 
Ruokailemaan ovat tervetulleita niin entiset kuin uudetkin asiakkaat, oli kyseessä sitten työpaikan ruokatauko, lounastreffit ystävän kanssa, satunnainen ohikulkija tai hyvän kotiruoan ystävä. 
Lounaiden menut vaihtelevat satokautta noudattaen ja asiakkaiden toiveita kuunnellen. Jokaiselle löytyy varmasti uusia tuttavuuksia ja vanhoja perinteisiä herkkuja. 

Koska ruokailijoiden, vapaaehtoisten ja henkilökunnan turvallisuuteen kiinnitetään lounaillamme erityistä huomiota, on salin paikkamäärää hieman harvennettu ja saatu tilaan riittävästi väljyyttä. 
Vapaaehtoiset kassanhoitajat ohjaavat asiakkaat maksun jälkeen ensin käsien pesulle, ja sen jälkeen kädet desinfioidaan ennen noutopöytään siirtymistä. 
Jokaisen on tärkeää huolehtia siitä, ettei osallistu lounaalle tai muihinkaan tilaisuuksiin flunssaoireisena. 
Rajoitusten ja hygienian osalta noudatamme jatkuvasti viranomaisohjeistuksia ja päivitämme toimintaamme niiden muuttuessa.

Hyvän Mielen -lounas 
26.8. alkaen 
keskiviikkoisin ja torstaisin klo 11–13 
Kokkolan seurakuntakeskuksen Alasalissa. 

Kokkolan suomalaisen seurakunnan vapaaehtoiset sekä työntekijät toivottavat kaikki tervetulleeksi Hyvän Mielen -lounaille. Kuvassa Camilla Honkala (vas.), Sisko Sundbäck, Miia Kallio, Mari Lehtiheimo, Eero Klemola, Outi Saraste, Pirkko Kola, Kaija Kultala, Seija Klemola ja Teija Taivassalo. Kuva: Lisen Forsgård