Uutislistaukseen

Punaisia unikon kukkia. Taustalla sininen taivas jossa muutama pilvenhattara.

Suremattoman surun illasta lohtua suruun

17.6.2020 14.36

Juhannuksen jälkeen torstaina on mahdollisuus tulla Kokkolan kirkkoon Suremattoman surun iltaan

 

Olemme eläneet tänä keväänä kovin kummallista aikaa. Moni on viettänyt hyvin paljon aikaa oman kodin sisällä. Mitä sinne kotiin kuuluu? Mitä tapahtumia ihmiset ovat kokeneet kevään aikana? 

Ihmisiä on voinut kohdata luonnollisesti myös suru. Moni on tuntemattoman pelon uhatessa pohtinut ehkä kuolemaa ja pelännyt menetystä. 
Jos suru ja kuolema koskettaa, siihen liittyy yleensä tapoja surra ja tehdä erilaisia asioita, jotka auttavat mieltä alkuun surun käsittelyssä. 
Tänä keväänä on ollut vaikea jakaa surua. Halaaminen ei ole ollut luvallista, hautajaisiin osallistumista on rajattu, sureva ei ole voinut vastaanottaa vieraita ja leskien sururyhmäänkin tuli tauko, kun oli juuri päästy alkuun.

Istun kotona pimeässä, 
tuijotan ikkunaa,
sen tunteja jatkunutta
tummuutta.
Radio soittaa vierasta sävelmää.
Siinä soivat suruni soinnut.
Jospa tietäisit laulaja,
minkä lahjan annoit,
kun sait kyyneleeni 
vuolaina virtaamaan.
-
Hanna Ekola -


Poikkeusolojen aikana monelle on ehkä kasautunut surematonta surua ja itkemätöntä itkua. 
Juhannuksen jälkeen keskiviikkona on mahdollisuus tulla Kokkolan kirkkoon Suremattoman surun iltaan. Noin tunnin mittaisessa tilaisuudessa jaetaan lohdutuksen sanoja ja säveliä. Illassa on myös mahdollisuus sytyttää kynttilä läheisensä muistolle. Mukana illassa ovat sairaalapappi Anne Peltomaa, kesäkanttori Teemu Suominen sekä diakoniatyöntekijät Mervi Keränen ja Camilla Honkala.

Suremattoman surun ilta Kokkolan kirkossa 
25.6. klo 18