Uutislistaukseen

Diakoni Anne Laine kantaa leipälaatikkoa Porinatuvassa.

Tuvassa on poristu 10 vuotta

20.5.2020 12.54 Porinatuvan 10 toimintavuoden aikana diakoni Anne Laine on kohdannut paljon erilaisia ihmisiä kahvilassa. Kuva on otettu ennen pandemia-aikaa.

Kokkolan suomalaisen seurakunnan ylläpitämän Porinatuvan tarkoitus oli alun alkaen olla matalan kynnyksen paikka, jossa katulähetyksen henkeen ”mikään ei maksa mitään”.

Alkuun Backstagella, osoitteessa Torikatu 35, toiminut kahvila oli auki vain yhtenä päivänä viikossa - kävijöitä oli diakoniatyöntekijän lisäksi vain yksi.
Kiitos vaan Tapani, kun tulit kanssani porisemaan ja kahvittelemaan.
Vähitellen paikalle osasi tulla yhä enemmän väkeä ja aikaa myöten löytyi myös vapaaehtoisia toiminnan pyörittämiseen.
Pian pystyttiin järjestämään toinenkin viikottainen aukiolopäivä sekä kahvi- ja teetarjoilun lisäksi lämmintä ruokaa.

Porinatuvasta muodostui yhteinen olohuone - paikka, jossa ihmiset viihtyvät yhdessä aterioiden, pelaten, visaillen tai vain nauttien toistensa seurasta.
Joinakin vuosina Porinatupa on ollut auki myös jouluaattona yhteisen aterian ja lahjojen sekä jouluevankeliumin äärellä.
Kahvila toimii suurelta osin vapaaehtoisten voimin. Siitä iso kiitos heille!

Vuosien varrella Porinatuvan toimintaan on kuulunut myös ylijäämäruokien jakoa, mutta viime vuosina on keskitytty yhteiseen ilmaiseen ateriaan ja yhdessäoloon. Myös ohikulkijoille ja tarvitsijoille on jaossa lämmintä vaatetta sekä keskustelu- ja rukousapua.

Porinatupa on tarkoitettu kaikille. Porinatupaan voi tulle kuka tahansa, joka tuntee yksinäisyyttä, kaipaa ilmaista lämmintä ateriaa tai jolla on avoin sydän erilaisten ihmisten kohtaamiselle.
”Niin alhaalla ei kukaan kulje, ettei siellä Jeesus ois…”

Porinatupa avoinna jälleen ti 2.6. klo 13, jatkossa avoinna tiistaisin ja torstaisin.
Muistetaan turvavälit ja käsihygienia.

Teksti ja kuvat: Anne Laine