Uutislistaukseen

Miten eletään sydän särkyneenä?

Marjo Syrjälä on vuoden ensimmäisen Naisten brunssin vieras.

Vuoden ensimmäisen Naisten brunssin  puhujana on Marjo Syrjälä, joka on neljän aikuisen lapsen äiti, myös adoptioäiti, kuolleen lapsen äiti  sekä kolmen vaihto-oppilaan ”Suomi-äiti”. 
Syrjälä työskentelee lasten puheterapeuttina Kokkolan alueella ja kirjoittaa @syvyyksistakorkeuksiin -Instagram-tilillään surusta, lapsen kuolemasta, itsemurhasta, toivosta, taivaasta ja itseämme paljon suuremmasta rakkaudesta.

Voiko lapsen kuolemasta selvitä? Tarvitseeko edes selvitä? Voiko sitä koskaan täysin hyväksyä? Tarvitseeko edes hyväksyä? Miten voi ja jaksaa itse elää suruista suurimman kanssa? Onko toivoa toivottomuudessa? Näitä kysymyksiä ja monia muita Marjo Syrjälä pohtii lauantaiaamun  Naisten brunssilla.

Syrjälä kertoo omasta matkastaan elämänsä vaikeimmalla ja kivuliaimmalla tiellä viimeisen kolmen ja puolen vuoden ajalta. Hän puhuu surun merkityksestä ja suremisen tärkeydestä mielenterveydelle. Hän kertoo elämästään, joka ei enää koskaan palaa ennalleen, mutta johon kuitenkin toivo on asettunut tavalla, jota hän ei olisi osannut odottaa, saatikka uskoa. 
Marjo Syrjälä avaa ymmärrystä myös siihen, että ei edes kuolema lakkauta äitiyttä ja äidinrakkautta. Äitiys on ikuista, samoin kuin rakkaus. 

Kysymykseen, miten voi elää sydän särkyneenä, hän kertoo löytäneensä vastauksen lukiessaan Ann Voskampin kirjoja. 
Marjo Syrjälä kysyykin, että mitäpä jos todellisuudessa sydämemme ovatkin kutsuttuja särkymään. Viikon päästä lauantaina olevalla Naisten brunssilla hän perustelee ajatustaan.

Tervetuloa Naisten brunssille virkistymään ja lepäämään toivon äärelle. Tilaisuudessa lauletaan Viisikielisestä. Voit ottaa oman laulukirjan mukaan, jos omistat sellaisen.
Pääset nauttimaan brunssista 10 euron hintaan. Tule ja tuo ystäväsikin!

Naisten brunssi 
la 27.1. klo 10.30 
Kokkolan seurakuntakeskuksen Alasalissa

2024-01-17 10:54:14.0