Uutislistaukseen

Kristityt vaeltavat yhdessä

Ekumeenista rukousviikkoa vietetään 18.–25. tammikuuta 

Viime vuoden ekumeeninen vaellus lumista Torikatua pitkin.

Tänä vuonna Kristittyjen ykseyden ekumeenisen rukousviikon teemana on Rakasta Herraa, Jumalaasi ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Rukousviikon rukousmateriaalit on tällä kertaa valmisteltu Burkina Fasossa. 
Kristittyjen ykseyden rukousviikko on kansainvälinen, laajasti tunnettu rukousliike. Rukousviikkoa vietetään yli 120 maassa. 

Kokkolassa rukousviikko kokoaa kristittyjä yhteen perinteisesti ekumeeniselle vaellukselle. 
Keskiviikkona 24. tammikuuta kokoonnutaan ortodoksiseen ehtoopalvelukseen Pyhien Simeonin ja Hannan rukoushuoneelle, Katariinankatu 3:een missä pappi Andrei Sõtšov ja kanttori Lasarus Blomster toimittavat kiitosakatistoksen suomeksi ja ruotsiksi. 

Ehtoopalveluksen jälkeen kello 18 siirrytään ristinsaatossa Metodistikirkolle, Pitkänsillankatu 47:ään. Siellä pastori Sarah Tiainen ja Word of Faithin pastori Eva Fredriksson-Lidsle johtavat rukousta ja ylistyslaulua. 
Vaellus päättyy Kokkolan seurakuntakeskuksen Mikael-saliin, Läntinen Kirkkokatu 17, missä kello 18.30 alkavan kaksikielisen ekumeenisen iltavesperin toimittavat Kokkolan suomalaisen seurakunnan kappalainen Sari Kontinen-Koski, Kokkolan ruotsalaisen seurakunnan kirkkoherra Per Stenberg ja kanttori Martti Laitinen. Vesperin jälkeen nautitaan yhteinen iltapala Mikael-salin kahviossa.

Lue lisää kristittyjen ykseyden ekumeenisesta rukosviikosta.

Ekumeeninen vaellus ortodoksiselta rukoushuoneelta ke 24.1. klo 17.

2024-01-10 12:53:00.0