Uutislistaukseen

Urut ja piano kietoutuvat yhteen

Tuuli Lempa ja Tomi Satomaa.

Elokuun urkuiltojen toisessa konsertissa kuullaan, kuinka urkujen ja pianon herkät soinnit kietoutuvat yhteen, kun taiteilijakaksikko Tuuli Lempa ja Tomi Satomaa avaavat soitinten sanaisen arkun kaiken kansan kuultavaksi. Konsertissa kuullaan musiikkia muun muassa säveltäjiltä Olli Kortekangas, Jyrki Linjama ja Selim Palmgren

Tuuli Lempa on ammattipianisti ja kamarimuusikko, jolla on laaja-alainen työkokemus myös pedagogina ja kirkkomuusikkona. Director Musices, Liedon seurakunnan kanttori Tomi Satomaa kuuluu ikäpolvensa keskeisiin urkureihin ja kirkkomuusikoihin Suomessa. 

Urkujen ja pianon yhteistyö ei ole aina kaikista helpointa. Soittimien erilaisuus äänen muodostuksessa ja sammumisessa on täysin toisistaan poikkeava. Urkujen soidessa sähkökatkoon tai maailmanloppuun saakka pianon ääni alkaa sammua välittömästi koskettimen painamisen jälkeen. Monessa konserttipaikassa lisäksi etäisyys ja akustiikka tuovat lisähaasteita. Duo Lempa&Satomaa saavat nämä haasteet tuntumaan olemattomilta musiikin muotoilemisen taidoillaan. Paikan päälle kannattaa tulla toteamaan, kuinka musiikki taipuu upeaksi vuoropuheluksi kaksikon käsittelyssä. 

Elokuun urkuilta to 10.8. klo 19 Kaarlelan kirkossa
Duo Lempa & Satomaa
Vapaaehtoinen ohjelmamaksu


Teksti: Teemu Suominen
Kuvat: Jenny Toivanen ja pressikuva

2023-08-08 10:51:00.0