Uutislistaukseen

Pudota apusi lippaaseen

Yhteisvastuun lipaskeräys näkyy Kokkolan marketeissa

Lahjoittaja tiputtaa kolikoita keräyslippaaseen.

Yhteisvastuun 2023 keräys-tuotolla sovitellaan ja ratkaistaan nuorten väkivaltaa ja konflikteja.

Kouluterveyskysely 2021 paljastaa väkivallan dramaattisen lisääntymisen yhä nuorempien joukossa: kouluväkivaltaa kokee viikoittain jopa 39 000 nuorta. Tilastollisesti jokaisella koululuokalla on lapsi, jota asia koskee. 
Väkivallan kasvu näkyy erityisesti alle 18-vuotiaiden väkivaltarikollisuuden huomattavana lisääntymisenä. Hälyttävintä kasvu on 12–14-vuotiaiden ikäluokassa. 
Väkivalta näkyy myös vapaa-ajalla. Entistä useammin väkivallanteot kuvataan sosiaalisessa mediassa jaettavaksi, jolloin jälki on ikuinen. 

Jokainen meistä voi vaikuttaa siihen, että väkivaltatilanteisiin puututaan asianmukaisesti. Mahdollisimman varhaisella tuella voidaan päästä kiinni teon taustoihin, auttaa ja jopa katkaista väkivallan kierre. 
Myös maailmalla kriisitilanteissa elää lapsia ja nuoria, jotka tarvitsevat kipeästi turvaa ja mahdollisuuden valoisampaan tulevaisuuteen. 
Ilman apua nuoret eivät yksin selviä. Meidän jokaisen tuki on tärkeä. 

Sinunkin lahjoituksellasi puututaan kouluväkivaltaan, tehdään konfliktien sovittelua sekä autetaan nuoria maailman kriisialueilla. Voit osallistua keräykseen helposti, vaikka kauppamatkallasi. 
Yhteisvastuu-lipaskeräys järjestetään kokkolalaisissa marketeissa kahtena viikonloppuna: 26.–27. toukokuuta Halpa-Hallissa, K-Supermarketissa ja Minimanissa sekä 9.–10. kesäkuuta Prismassa ja K-Citymarketissa. 

Lipaskeräyksen toteuttamiseen osallistuu iso joukko seurakunnan vapaaehtoisia ja työntekijöitä. Yhteisvastuu on yhteistyötä. Mukana auttamassa ovat Aseman Lapset ry, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat sekä Kirkon Ulkomaanapu. 
Lahjoittamalla mahdollistat avun kriisitilanteissa ja tarjoat turvallisen tulevaisuuden. Yhdessä voimme katkaista väkivallan kierteen.


Yhteisvastuu lipaskeräys Kokkolan marketeissa:

Pe 26.5. klo 14–18 & la 27.5. klo 10–16 
Halpa-Hallissa, Minimanissa ja K-Supermarketissa.
 
Pe 9.6. klo 14–18 & la 10.6. klo 10–16 
K-Citymarketissa ja Prismassa.

24.5.2023 12.56