Uutislistaukseen

Steinway soi Kaarlelan kirkossa

Matti Pohjoisahon pianokonsertissa Beethoven säkenöi

Matti Pohjoisaho.Pohjoisaho soittaa sunnuntaina konsertin Kaarlelan kirkon uudistetulla Steinway-flyygelillä. 
Konsertin ohjelma on monipuolinen, ja sen pääteoksena on Beethovenin Sonaatti nr. 7 D-duuri, joka on tunnettu erityisesti upeasta ja traagisesta hitaasta osasta sekä säkenöivistä ääriosistaan. 
Lisäksi ohjelmassa on etydeitä Debussyltä, Scriabinilta ja Chopinilta sekä musiikkia myös J. S. Bachilta, Ravelilta ja Jukka Tiensuulta. 

Matti Pohjoisaho opiskeli urkujensoittoa ja kirkkomusiikkia Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Helsingissä valmistuen musiikin maisteriksi vuonna 2017 suorittaen urkujensoiton ja improvisoinnin A-tutkinnot. 
Hän opiskeli myös vaihto-opiskelijana Amsterdamin konservatoriossa. 
Tällä hetkellä Pohjoisaho  opiskelee Centria-ammattikorkeakoulussa pianonsoittoa Ulla Roiko-Jokelan oppilaana ja valmistelee parhaillaan B-tutkintoa. 
Pianistina Pohjoisaho on osallistunut muun muassaa Konstantin Boginon, Antti Hotin, Liisa Pohjolan ja Arto Satukankaan mestarikursseille. 

Matti Pohjoisaho on esiintynyt ympäri Suomea niin soolokonsertein kuin laulajien ja instrumentalistien kanssa.  
Hän soitti Pohjanmaan nuorten sinfonikkojen urkusolistina Alexandre Guilmantin 1. Urkusinfonian Janne Nisosen johdolla 2017 Kokkolan kirkossa. 
Hänellä on ollut myös orkesteripianistin tehtäviä Keski-Pohjanmaan kamariorkesterissa vuodesta 2020 lähtien. 
Matti Pohjoisahon sydäntä lähellä on erityisesti romantiikan ajan piano- ja urkumusiikki, mutta hänen ohjelmistoonsa kuuluu teoksia aina renessanssista nykypäivään. 

Matti Pohjoisahon pianokonsertti
Kaarlelan kirkossa su 23.4. klo 14. 
Vapaa pääsy. Ohjelma 2–20 e.

19.4.2023 14.30