Uutislistaukseen

Kirkon keskusteluapua on tarjolla myös pääsiäispyhinä

Keltaisia narsisseja ja ristin mallinen ikoni.

Pääsiäisen hanget ja lisääntynyt valo voivat tuntua ahdistavilta silloin, kun oma mielenmaisema on tumma ja alakuloinen. 
Keskusteluhetki nimettömänä Palvelevassa puhelimessa tai kirjoittaminen verkkopalveluihin voi tuoda helpotusta ja auttaa jaksamaan taas eteenpäin. 

Hiljaisen viikon ristin tiellä avautuu koko elämän kirjo. 
Pääsiäisen tapahtumiin sisältyy, paitsi keskinäistä yhteyttä, myös kiirastorstain petetyksi tulemista ja yksin jäämistä, pitkäperjantain järkytystä, epäuskoa ja hämmennystä, pääsiäislauantain tyhjyyttä, odotusta ja pelkoa, ensimmäisen pääsiäispäivän epäuskoa ja toivon menettämistä - sekä vihdoin pääsiäisen iloa, valoa ja uutta toivoa.

Palvelevassa puhelimessa, Palvelevassa chatissä sekä nettikirje-palvelussa vapaaehtoiset päivystäjät kohtaavat vuosittain kymmeniätuhansia yhteydenottajia omalla ristin tiellään. 
Näissä puhelin- ja nettikeskusteluissa kohdataan kuunnellen, tukien ja myötäeläen heitä, jotka kokevat yksinäisyyttä, masennusta ja ahdistusta tai ovat kohdanneet elämässään kriisejä, surua, sairautta ja ihmissuhdeongelmia. 
Hengellisille kysymyksille on myös tilaa, jos yhteydenottaja niin toivoo. 

Kirkon keskusteluapu on avoinna myös pääsiäisenä: 
• Palveleva puhelin – p. 0400 221 180 on auki joka päivä kello 18–24
• Palveleva chat – ma-pe klo 16–20
• Palveleva nettikirje – kirjoita viesti nimettömästi
• Palveleva kirje – PL 210, 00131 Helsinki 

Teksti ja kuva: Taina Lamminen

4.4.2023 11.24