Uutislistaukseen

Panhuilun taikaa

Stefan Stanciu, Andreea Chira ja Ulrich Herkenhoff soittimiensa kanssa.
Stefan Stanciu (vas.), Andreea Chira ja Ulrich Herkenhoff konsertoivat Kokkolan kirkossa.

Muinaisilta ajoilta säilynyt perinteinen romanialainen soitin, panhuilu, taipuu nykypäivänä vaativankin klassisen ja modernin musiikin esittämiseen. Soitin tunnetaan kaikkialla maailmassa. 

Kokkolan kirkossa kuullaan huhtikuun ensimmäisenä päivänä kansainvälistä panhuilutrioa.
Romanialaissyntyinen Andreea Chira, saksalainen Ulrich Herkenhoff ja suomessa asuva Stefan Stanciu ovat kansainvälisesti tunnettuja panhuiluvirtuooseja ja pedagogeja. 
He ovat virittäneet panhuilun tekniset ominaisuudet ja mahdollisuudet huippuunsa soittaessaan yhdessä ainutlaatuisessa kamarimusiikkiyhtyeessään. 

Ulrich Herkenhoff on toiminut laajan konsertoinnin ohella myös pedagogina sekä kansallisissa että kansainvälisissä panhuiluseminaareissa. Hänet on palkittu monilla eri kulttuuripalkinnoilla. Kaikki hänen soittamansa instrumentit ovat hänen itsensä valmistamia.
Andreea Chira on tunnettu taiteilija, joka on todella omistautunut instrumentilleen. Hän toimii aktiivisesti Itävallassa, Saksassa, Sveitsissä ja Italiassa solistina, kamarimuusikkona ja musiikkikasvattaja. Wienissä asuva Chira on suunnitellut ja toteuttanut useita innovatiivista konserttisarjoja ja ensimmäisen CD-levynsä hän julkaisi kesällä 2022. 
Stefan Stanciu on monipuolinen muusikko, säveltäjä ja musiikkipedagogi. Hän julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa 8-vuotiaana. Sen jälkeen hän on tehnyt kymmenen sooloalbumia, esiintynyt useissa TV- ja radio-ohjelmissa sekä sadoissa erilaisissa konserteissa useissa eri maissa. Stanciun ohjelmisto sisältää klassisen musiikin lisäksi elektronista-, pop- ja kansanmusiikkia. 

Panhuilun taikaa
la 1.4. klo 19
Kokkolan kirkossa
 

23.3.2023 09.43