Uutislistaukseen

Herätysliikkeet vuorottelevat messukumppaneina kevään perjantai-iltojen messuissa

Lähikuva kirkon alttarista.

 

teksti: Jouni Sirviö

Kokkolan suomalaisessa seurakunnassa on muutaman vuoden ajan hahmoteltu herätysliikkeiden ja muiden vapaaehtoistoimijoiden voimin toteuttavaa messua. 
Nyt uudeksi käytännöksi on linjattu yhdessä Kokkolassa toimivien herätysliikkeiden – messukumppaneiden – kanssa,  kerran kuukaudessa perjantai-iltaisin vietettävä messu. Messut toteutetaan kevätkaudella Kokkolan kirkossa. 

Yhdessä herätysliikkeiden kanssa toteutettavien messujen tarve on noussut esiin seurakunnassa. 
Rauhan Sanan nuoret aikuiset esittivät toiveen nuorille perheille suunnatusta ja seurakunnan kanssa yhteistyössä toimitetusta messusta jo pari vuotta sitten, mutta koronarajoitukset lykkäsivät suunnittelua. 

Vapaaehtoisvoimin toimitettavasta messusta on keskusteltu, ja sitä on myös suunniteltu yhdessä työntekijöiden kanssa. 
Vapaaehtoisten järjestelyvastuu messussa nähdään mahdollisuutena ja voimavarojen käyttämisenä yhteiseksi hyväksi.
 

Kevätkauden perjantaimessut toteutuvat 10. helmikuuta, 24. maaliskuuta,  14. huhtikuuta ja 19. toukokuuta. Messukumppanina vuorollaan kevään messuissa ovat Sley, Lyrs ja Rauhan Sana. 
Syksyn ajankohtia ja järjestelyvuoroja ei ole vielä sovittu.
Seurakuntaneuvosto on niin ikään linjannut, että kerran kuussa toteutuvassa perjantai-illan messussa toimii liturgina Kokkolan suomalaisen seurakunnan pappi. Messussa kerättävä kolehti puolitetaan messukumppanina toimivan herätysliikkeen ja seurakunnan diakonian kanssa. 

 

 Pe 10.2. klo 18 perjantai-illan messu Kokkolan kirkossa. Messukumppanina Sley.

1.2.2023 14.43