Uutislistaukseen

Kokkola Church Music All Stars

Händeliä ruotsiksi ja suomeksi

Haaal-leluja!" Näin kajahtaa kuuluisin osa Georg Friedrich Händelin oratoriosta Messias vuodelta 1741. Kyseistä teosta on kuultu Kokkolassa ennenkin, mutta tuskin koskaan kotimaisilla kielillä. Nyt Kokkolan Vokaaliyhtye ja Kokkolan Soitinyhtye tarttuvat tähän haasteeseen ja esittävät oratorion ensimmäisen osan Kokkolan kirkossa torstaina 14.7. klo 12 ruotsiksi ja illalla kello 19 suomeksi.

Konserttien otsikko on Kokkola Church Music All Stars, mistä voi jo päätellä että mukana on iso joukko innokkaita laulusolisteja: Minna-Leena Lahti, Annika Mylläri, Ritva Göös, Marita Kaakinen, Kirsi Koivisto, Aapo Romppanen, Hannu Ilmolahti, Markku Hekkala ja Sampo-Elias Asikainen. Musiikin johtaa kanttori Martti Laitinen, joka on juuri palannut Suomeen opiskeltuaan oratorion syntymaassa Englannissa.

Händelin sävelet kertovat Israelin odottamaa messiasta koskevista ennustuksista, Kristuksen lihaksitulemisesta, hänen syntymästään ja hänestä hyvänä paimenena. Yksinlaulut ja kuoro-osat vuorottelevat tässä tehtävässä. Konsertin päättää oratorion toisesta osasta lainattu Halleluja, jossa yleisö saa laulaa mukana.

6.7.2022 12.23