Uutislistaukseen

Piispa Jukka Keskitalo vihkii yhdeksän henkilöä diakonian virkaan

Yksi vihittävistä on Kokkolan suomalaisessa seurakunnassa varhaisnuorisotyössä toimiva sosionomi-diakoni (AMK) Juho Takalo.

Piispa Jukka Keskitalo vihkii Oulun tuomiokirkossa helatorstaina 26.5. klo 10 alkavassa messussa yhdeksän henkilöä diakonian virkaan. Vihkiminen tapahtuu apostolisen perinteen tapaan kättenpäällepanemisella ja rukouksella.  

Piispa Keskitalo on todella iloinen voidessaan vihkiä yhdeksän kovan luokan ammattilaista diakonian virkaan.  
- Useimmilla nyt vihittävillä on takanaan jo yksi työura, joten kysymys on suuntautumisesta uudelle uralle. On hienoa, että saamme kirkkomme työhön monipuolisen työ- ja elämänkokemuksen omaavia ihmisiä, toteaa piispa Jukka Keskitalo.

Diakonian virkaan vihittävät

Vihittävistä sairaanhoitaja-diakonissa (AMK) Sanna Björkskog työskentelee diakonissana Sievin seurakunnassa. Sosionomi-diakoni (AMK) Matias Jurmu toimii diakoniatyöntekijänä Oulujoen seurakunnassa, Oulussa. Sosionomi-diakoni (AMK) Miia Kopola työskentelee diakonina Kärsämäen seurakunnassa. Sosionomi-diakoni (AMK) Mirka Mourujärvi toimii Posion seurakunnan vt. diakonina ja lähetyssihteerinä. Sairaanhoitaja-diakonissa (AMK) Laura Nuutinen työskentelee vs. diakonissana Rovaniemen seurakunnassa. Sosionomi-diakoni (AMK) Satu Rajavaara työskentelee Via Vis väkivaltatyössä Vuolle-setlementillä. Sairaanhoitaja-diakonissa (AMK) Taina Ryynänen on Kemin seurakunnan diakoniatyöntekijä. Sairaanhoitaja-diakonissa (AMK) Lea Sämpi työskentelee diakoniatyöntekijänä Kuusamon seurakunnassa ja sosionomi-diakoni (AMK) Juho Takalo toimii Kokkolan suomalaisessa seurakunnassa varhaisnuorisotyössä.   

Juho Takalo.
Kokkolan suomalaisen seurakunnan nuorisotyönohjaaja Juho Takalo.

Kaikki vihittävät diakonian ammattilaiset ovat käyneet ordinaatiovalmennuksen, jossa on paneuduttu diakonian viranhaltijan identiteettiin ja työhön, tukeen ja koulutukseen. Diakonian hiippakuntasihteeri Mirva Kuikka riemuitsee jokaisesta diakoniatyöntekijästä, niin uusista kuin jo pitkään alalla toimineista.  
- Kirkon diakonian juhlavuonna diakoniatyöntekijöitä tarvitaan kirkossamme yhä kipeämmin kohtaamaan ihmisiä turvattomuuden, osattomuuden, yksinäisyyden vähentämiseksi, Mirva Kuikka sanoo.

Vihittävistä Juho Takalo nostaa esiin yhden vihkimyksessä vihittäviltä kysyttävän kysymyksen: Tahdotteko saamillanne armolahjoilla palvella ihmisiä Kristuksen esikuvan mukaisesti Jumalan kunniaksi ja seurakunnan rakentumiseksi?
- Yksi asia mitä ihmiset varmasti muistavat Jeesuksesta on se, miten hän kohtasi ja palveli ihmisiä. Ajattelen, että vihkimyksen myötä haluan omalta osaltani tuoda Kristusta tähän päivään: pyrkimällä palvelemaan muita niin kuin hänkin palveli meitä, Juho Takalo sanoo.

2022-05-25 09:05:00.0