Uutislistaukseen

Ilman suorituspaineita

Hiljaisuuden viljelyssä yhdistyy vuosituhantinen rukousperinne

Johanna Rönnkvist ja Minna Ventilä.

Diakonissa Johanna Rönnkvist ja diakoni Minna Ventilä valmistuivat maaliskuussa retriitinohjaajiksi. Koulutus toteutettiin Hiljaisuuden ystävien ja Kalajoen kristillisen opiston yhteistyönä. Kuva: Mari Hautamäki

Teksti: Johanna Rönnkvist

Seurakunnat tarjoavat erilaisia hiljentymismuotoja, Hiljaisuuden viljelyä. 
Hiljaisuuden viljely yhdistää kristittyjä toisiinsa sekä vuosituhantiseen hiljaisuuden ja rukouksen perinteeseen. 
Kokkolan suomalaisen seurakunnan diakonissa Johanna Rönnkvist sekä Kaustisen ja Ullavan seurakunnan diakoni Minna Ventilä valmistuivat maaliskuussa retriitinohjaajiksi ja ovat mukana järjestämässä Hiljaisuuden viljelyyn kuuluvia tapahtumia. 

Kokkolan suomalaisessa seurakunnassa järjestetään kaikille avoin, kolmipäiväinen Hiljaisuuden retriitti helatorstaista alkaen. Sen ohjaavat Johanna Rönnkvist ja pastori Sari Kontinen-Koski. Retriitin teema on Siinähän sinä olet, sinua olen odottanut. 
Helatorstaina retriitissä laskeudutaan hiljaisuuteen. Sen jälkeen väljästi rakennettuun ohjelmaan kuuluvat yhteiset ruokailut, hetkirukoukset, ehtoollinen ja virikepuhe yhdestä hiljaisuuden viljelyyn liittyvästä aiheesta. 
Halutessaan retriittivieras voi varata keskusteluajan ohjaajan kanssa, mutta muuten omia kokemuksia ja ajatuksia ei jaeta toisten kanssa. Hiljaisuudessa, levossa ja ilman suorituspaineita voi keskittyä kuuntelemaan, mitä omalla sisimmällä ja Jumalalla on sanottavaa. 
Retriitin sallistujamäärää rajoittaa vain Torsön kesäkodin huoneiden lukumäärä, sillä jokaisella retriittivieraalla on varattu oma huone. Retriitin hinta on 70 euroa.

Keskiviikkoiltaisin hiljentyä voi Kaarlelan kirkossa. Kirkko on avoin hiljaiselle rukoukselle ja rukoushetkelle kello 18–19. Tunnin aikana voi tulla kirkkoon istumaan. Halutessaan voi sytyttää rukouskynttilän ja jättää rukouspyynnön. Kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona rukoushetkessä vietetään myös ehtoollista. 
Rukoushetken jälkeen voi vielä jäädä teelle kirkon eteiseen. Lisätietoja keskiviikkoilloista saat Johanna Rönnkvistiltä ja Sari Kontinen-Koskelta.

Lisäksi Kokkolan suomalainen seurakunta järjestää noin tunnin mittaisia Hiljaisuuden jooga® miniretriittejä, jotka koostuu lempeistä liikkeistä joko alustalla tai seisten – hiljaisuudesta, rukouksesta ja levosta. 
Erityisdiakoni Anne Laineen vetämiä ryhmiä järjestetään Kokkolassa ilmoittautuneille. Lisätietoja saa  Annelta, p. 050 3147 451.

Kaustisella toimii Hengellinen matka maalaten -ryhmä, joka perustuu myös hiljaiseen työskentelyyn ja hiljaisuuteen vetäytymiseen. Lisätietoja maalausryhmästä saa diakoni Minna Ventilältä, p. 050 3147 551.

Hiljaisuuden retriitti 26.–28.5. 
Torsön kesäkodilla

Ilm. viim. ma 16.5. 
Kokkolan suomalaisen srk:n nettisivuilla tai vetäjille: Johanna, p. 050 3147 300, Sari, p. 050 3147 251.

2022-04-27 14:02:00.0