Kokkolan suomalaisen seurakunnan logo

Kokkolan suomalaisen seurakunnan logon tarina

Kokkolan seurakuntayhtymän ja sen seurakuntien visuaalinen ilme uudistettiin 2010. Visuaalisen ilmeen luominen aloitettiin järjestämällä 2009 kutsukilpailu logojen suunnittelusta. Kilpailun voitti Johannes Kuutsa Viestintätoimisto St. Hurmos Oy. Hän on suunnittellut logosarjan ja visuaalisen ilmeen.

Seurakuntayhtymän ja jäsenseurakuntien logoissa on yhdistävänä elementtinä logon reunan muodostava kompassi. Kompassin ilmansuunnat muodostavat modernia esitystapaa käyttäen kristinuskon tärkeimmän symbolin, ristin. Kompassin symboliikka viittaa myös siihen, että usko on ihmisen oma sisäinen navigointiväline, joka ohjaa oikeaan suuntaan elämän eri tilanteissa. Englannin kielessä kompassi (compass) myös muistuttaa sanana seurakunnan ehkä tärkeimmästä arvosta eli lähimmäisen rakkaudesta ja myötätunnosta (compassion).

Uskon ja toivon ankkuri

Seurakunnan pääkirkko on Kokkolan kirkko. Logossa Kokkolan kirkkoa symboloi ankkuri, joka viittaa kirkon nimeen "De Profundis - Syvyydestä". Logossa on meren syvyydestä nouseva ankkuri, joka on kristillisessä symboliikassa perinteinen uskon ja toivon symboli. Ankkurin yläpään muodossa voi nähdä Kokkolan kaupunkikuvan ylle nousevan korkean kirkon tornin.

Kokkolan seurakuntayhtymän logot jpg-muodossa:

Tästä voit ladata seurakuntayhtymän ja sen seurakuntien logot jpg-muodossa. Kun käytät logoa, jätäthän riittävästi tyhjää tilaa logon ympärille.