Vapaaehtoistehtäviä tarjolla

Kun vapaaehtoistyö kiinnostaa...

Seurakunnassa on monia sekä olemisen että tekemisen paikkoja.
Vapaaehtoistyön kautta voit osallistua, vaikuttaa ja osoittaa lähimmäisenrakkautta.
Tervetuloa mukaan, sinua tarvitaan!

Vapaaehtoistoiminta seurakunnassa on...
• tärkeä osa seurakunnan yhteiselämää
• vapaaehtoisten tekemää ja seurakunnan työntekijöiden tukemaa 
• luottamuksellista
• omaan elämäntilanteeseen sopivia tehtäviä: kertaluonteisia tai pitempää sitoutumista edellyttäviä tehtäviä
• tutustuttaa uusiin ihmisiin ja luo ystävyyttä

Kuuntele vapaaehtoisten tarinoita täältä

Lähetyksen ja Lähetyssopen vapaaehtoiset
Vapaaehtoisille löytyy monenlaisia tehtäviä Lähetyssopessa, toimintapiirien vetäjinä, myyjäisissä ja tempauksissa.
Lisätietoja lähetyssihteereiltä.

Maahanmuuttajien ystävät ja ystäväperheet, kansainvälisen klubin vapaaehtoiset
Vapaaehtoisille löytyy monenlaisia tehtäviä erilaisten seurakunnan toimintapiirien vetäjinä ja apulaisina sekä ystävinä ja kanssakulkijoina.
Lisätietoja maahanmuuttajatyöntekijältä.

Kirkkokaveri vie perille

Lähimmäispalvelu lähimmäisenrakkaudesta lähtevää, vapaaehtoista halua tukea ja auttaa toista ihmistä. Vapaaehtoiset ovat tavallisia ihmisiä, jotka tuovat lähimmäisen elämään iloa ja vaihtelua. Yhdessä päätetään, kuinka usein tavataan ja mitä tehdään; ulkoillaan, käydään tapahtumissa (vaikka kirkossa tai konserteissa), tai jaetaan elämän iloja ja suruja kahvikupin äärellä.Toiminta on maksutonta ja palkatonta, sitä koordinoi diakoniatyö.

Lähimmäispalveluryhmä = Lähimmäispalvelun vapaaehtoiset yhdessä. Lähimmäispalveluryhmäläisenä voit olla mukana toiminnan suunnittelussa ja toteuttamisessa - silloin kun sinulle sopii.

Lähimmäispalveluun on jatkuva ilmoitautuminen. Uudet vapaaehtoiset haastatellaan ja perehdytetään tehtävään. Seuraava perehdytyskurssi järjestetään 27.9. Vasikkasaaressa. Lisätietoja diakoniatyöntekijä Johanna Rönnkvist.

Kokkola-äänilehden lukijat
Vapaaehtoiset lukevat vuorollaan Kokkola-lehden äänitallenteeksi. Sen jälkeen yhteyshenkilö siirtää tallenteen sähköisesti Pohjanmaan Näkövammaisten toimistoon Seinäjoelle, josta äänitteet lähetetään äänilehden tilaajille kotiin. Äänilehden tilaajat ovat näkövammaisia tai ikääntyneitä Kokkola-lehden kuuntelijoita.
Lisätietoja diakoniatyöntekijä Johanna Rönnkvist

Palvelevan puhelimen päivystäjät
Uudet päivystäjät valitaan koulutukseen ja sen jälkeen mukaan toimintaan haastattelun perusteella. Vapaaehtoisilta edellytetään sitoutumista vähintään yhden vuoden ajaksi. Lisätietoja PP:n toiminnanohjaaja Taina Lamminen

Laitoshartaushetkien pitäjät
Vapaaehtoiset pitävät vuorollaan hartaushetkiä laitoksissa ja palvelutaloissa.
Lisätietoja diakoniapappi Kai Juvila

Sairaalan lähimmäisystävät
Lisätietoja sairaalateologi Anne Peltomaa

Merimieskirkon vapaaehtoiset
Merimieskirkolla on monenlaisia tehtäviä, joissa vapaaehtoinen voi olla työntekijän apuna. Työtehtäviä ja -paikkoja on joka lähtöön: myymälä, merimiesten kuljetus, neuvonta ja opastus, kahvinkeitto, erilaiset pienet askareet ja korjaustyöt. Vapaaehtoisia tarvitaan myös työntekijän ollessa vapaalla tai koulutuksessa. Tehtävät sopivat vaikka yhteiseksi harrastukseksi pariskunnalle. Lisätietoja satamakuraattori Anu-Marja Kangasvieri, p. 0400 227 240, kokkola (at) merimieskirkko.fi.

Kirkossa avustaminen
Kirkkoon tarvitaan jumalanpalvelusryhmien vapaaehtoisia, kirkkoväärtejä, kolehdin kerääjiä ja kirkon koristelijoita. Lisätietoja pastori Jukka Ridanpää

Musiikkityön vapaaehtoiset
Haluaisitko laulaa kuorossa tai messun esilauluryhmässä, tai säestää seurakunnan tilaisuuksissa? Tehtäviä olisi myös konserttijärjestelyissä (ohjelmien myynti ja konserttijulisteiden vieminen ilmoitustauluille). Lisätietoja kanttori Ritva Göös

Tuomasmessun vapaaehtoiset
Tuomasmessuun kuuluu tehtäviä aina suunnittelusta rukousalttareiden rakentamiseen ja purkuun. Lisäksi lahjansa voi laittaa likoon musiikkitoiminnassa, raamatunluvussa sekä pyhäkoulun pitämisessä. Lisätietoja seurakuntapastori Sari Kontinen-Koski

Pyhäkoulunohjaajat
Uudet vapaaehtoiset koulutetaan ja perehdytetään tehtävään. Edellytetään sitoutumista ainakin yhden toimintakauden ajaksi (kevät tai syksy).
Lisätietoja nuorisotyönohjaaja Aki Mäki-Leppilampi

Varhaisnuorisotyön vapaaehtoiset
Toiminta alakouluikäisten parissa. Lisätietoja nuorisotyönohjaajilta.

Joskus tarvii isoveljeä

Nuorten tapahtumien talkoolaiset
(esim. järjestyksenvalvoja ja mainosten jakaja). Lisätietoja nuorisotyönohjaaja Heli Järvi

Päihde- ja kriminaalityö, katulähetys kutsuu vapaaehtoisia mm. Porinatupaan ja Me Naiset-ryhmään toimimaan vertaisena, lähimmäisenä ja työntekijän apuna.
Lisätietoja vs. päihdetyöntekijä Eini Prest


Viestinnän vapaaehtoiset
Kokkolan seurakuntayhtymän viestinnän käyttöön tarvitaan valokuvia seurakunnan tilaisuuksista sekä juttuja seurakuntalaisista ja tapahtumista.
Lisätietoja viestintäpäällikkö Aune-Inkeri Björkström

Avuksi keittiölle
Seurakunnan keittiöissä on monia tehtäviä, joihin toivottaisiin auttavia käsiä; tarjoileminen, kahvin kaataminen, tiskaaminen ym avustavat keittiötehtävät. Keittiövapaaehtoisille järjestetään keväisin hygieniaosaamiskoulutus.
Lisätietoja vastaava emäntä Mari Lehtiheimo

Avuksi kiinteistöpalveluihin
Seurakunnan kiinteistöissä ja pihamailla on monenlaisia vaihtuvia ja kausiluonteisia tehtäviä, joihin kaivataan auttavia käsiä ja jalkoja.
Lisätietoja kiinteistöpäällikkö Martin Kankkonen 

Miten pääsen mukaan?

• "Tartu hihasta ja kysy lisää" tehtävän kohdalla mainituilta yhteyshenkilöiltä tai toisilta vapaaehtoisilta 

• Täytä vapaaehtoistoiminnan käsiesitteen takana oleva ilmoittautumislomake ja palauta se seurakunnan neuvontaan (Läntinen Kirkkokatu 17, arkisin klo 9-15) tai Kokkolan kirkon eteisessä olevaan laatikkoon

  • Ilmoittaudu tehtäviin tämän kuvalinkin kautta:


Vapaaehtoistyön logo

Vapaaehtoistyo.fi -sivustolle on koottu joitakin avoimia vapaaehtoistehtäviä koko Kokkolan seurakuntayhtymän alueelta. Vapaaehtoistehtäviä ilmoittelevat paitsi seurakunnat myös alueella toimivat järjestöt.

Vapaaehtoistyo.fi/kokkola-sivuston koordinaattori on
Minna Varila

Meidät löytää myös Facebookista!