Uutiset

Heikki Säätelän taidenäyttely Lähetyssopessa

Julkaistu: 12.02.2020

Lohtajalainen Heikki Säätelä pystyttää taidettaan esille Kokkolan Lähetyssoppeen. Säätelä ikuistaa etupäässä Lohtajan merenrantaa öljy-, akvarelli- ja pastelliväreillä.

- Olen kolunnut Lohtajan rantoja pikkupojasta lähtien. Myöhemmin rannat ja saaret tulivat tutuksi kalastus- ja metsästysretkillä, taustoittaa taiteilija taulujensa aiheita.

- Näitä rakkaita rantoja ei väsy kuvaamaan.

Näyttelyssä onkin runsaasti esillä maisematauluja, mutta mukana on myös kukka-asetelmia kuvaavia tauluja sekä pari hengellistä teosta.

Talvimaalariksi itseään kutsuva Säätelä kertoo ehtivänsä parhaiten keskittyä maalaamiseen kevättalven kuukausina. Myös valo on silloin suotuisa.

- Kesäkuukauteni täyttyvät monenlaisista talonmiehen puuhista omakotitalon ja merenrantamökin välillä. Myöhemmin syksyllä olisi taas ehkä aikaa, mutta silloin valo on huono.

Kuvataideinnostuksen Säätelä sai Raahen seminaarissa, josta hän valmistui kansakoulunopettajaksi vuonna 1956.

Sivellin pysyi tiukasti hänen kädessään kymmenen vuotta, jonka jälkeen luokanopettajan ja koulunjohtajan vapaa-aika kului yhdistyksissä ja kodin rakentamisessa. Jäätyään eläkkeelle vuonna 1993 hän palasi jälleen lähes 30 vuoden tauon jälkeen Lohtajalainen Heikki Säätelä kuvaa mielellään Lohtajan merenrantaa, kuten tässä Ohtakari-taulussa.taiteen pariin.

 

Säätelän taidenäyttely
Lähetyssopessa 18.2.–2.4.
Taiteilija paikalla
ti 18.2. klo 10–12