Uutiset

Naisten aamukahveilla avataan lukkoja

Julkaistu: 09.10.2019

Lauantaina naisten aamukahveille tulee vieraaksi perhe- ja psykoterapeutti VET Sanni Mäkelä. Hän avaa suomalaisille tuttua vaikenemisen kulttuuria häpeän ja tunnelukkojen näkökulmasta.

Meillä jokaisella on tunnelukkoja. Ne saavat meidät uhrautumaan, alistumaan, pelkäämään, häpeämään, kokemaan itsemme ulkopuoliseksi, tyhmäksi, itsekkääksi ja arvottomaksi.
Tunnelukot ovat lapsuudessa ja nuoruudessa opittu tapa reagoida, kokea, tuntea, ajatella ja käyttäytyä. Kun lukko aktivoituu, meissä virittäytyy lapsuutemme tunteita, ja lukitumme tiedostamattamme toimimaan lapsuudessa opittujen selviytymismallien mukaisesti.

Tunnelukkojen avaaminen ei tapahdu hetkessä, se vaatii kasvamista ja työskentelyä. Kun lukot avautuvat, olemme enemmän läsnä itsellemme ja läheisillemme. Kykenemme näkemään itsemme, toiset ja tulevaisuuden positiivisemmin. Voimme tehdä asioita, joita emme uskoneet mahdollisiksi. Parannamme itse elämänlaatuamme kun todelliset tarpeemme tulevat tyydytetyiksi. Voimme kokea todellista elämäniloa, emmekä enää välttele aitoa läheisyyttä.

Mäkelän luennon taustakertomuksena kulkee tuhlaajapojan kertomus ja siinä tapahtuvat muutokset.

Naisten aamukahvit
Kokkolan seurakunta-
keskuksen Alasalissa
la 19.10. klo 9.30

Aamiainen 7 e.