Nepalin lähetystyön hedelmiä

Julkaistu: 09.10.2019

Tällä hetkellä Seinäjoella asuvat nepalilaiset, Raju Nepali ja Kunti Shrestha sekä heidän poikansa Daniel saapuvat rovastikunnan lähetysvieraiksi Kokkolaan 12.–13. lokakuuta.
14 vuotta evankelistana työskennellyt Raju Nepali toimii vapaaehtoisena pastorina The Radiant Church of Nepalissa.
Hän on myös yksi kirkon perustajajäsenistä. Kirkko kuuluu pieneen kristittyjen vähemmistöön valtiossa, missä asuu pääasiassa hinduja.
Kunti Shrestha on työskennellyt varhaiskasvatuksen ja alakoulun opettajien koulutuskeskuksessa. Kirkon piirissä hän on tehnyt työtä nuorten ja opiskelijoiden parissa.

Kunti Shrestha, Raju Nepali ja heidän poikansa Daniel vierailevat Kokkolassa.Kunti Shrestha saapui Suomeen jo 2014 opiskellakseen kansainvälisen liiketalouden MBA-tutkinnon. Tällä hetkellä Kunti jatkaa opintojaan Vaasan yliopistossa, ja työskentelee samalla Seinäjoen seurakunnassa maahanmuuttajien parissa. Raju Nepali muutti Suomeen vuonna 2018 ollakseen yhdessä vaimonsa ja 12-vuotiaan Daniel-poikansa kanssa. Tällä hetkellä Raju opiskelee suomen kieltä ja haaveilee jatko-opinnoista Suomessa.

Suomi ja monet muut maat ovat lähettäneet vuosien saatossa lähetystyöntekijöitä Nepaliin. Kunti ja Raju sanovat heidän Suomessa asumisensa olevan Nepalissa tehdyn lähetystyön hedelmää. Päätös Suomeen muutosta ei ole ollut helppo, mutta he uskovat nöyrinä Jumalan hyvään johdatukseen todeten: "minä ja minun perheeni palvelemme Herraa" (Joosua 24:15).

Kunti Shresthan tapaat Kokkolassa lauantaina 12.10. kansainvälisissä lauluseuroissa Koivuristissä klo 16.30. Sunnuntaina 13.10. Raju Nepali saarnaa Kokkolan kirkossa klo 10. Kirkkokahveilla Lähetyssopessa hän kertoo Nepalin kristittyjen elämästä.
Sunnuntai-iltana Kunti Nepali avaa kasvutarinansa kristityksi Tuomasmessun dialogisaarnassa klo 18 Kaarlelan kirkossa. Tilaisuudet tulkataan suomeksi.

Teksti: Kunti Shrestha,Miia Kallio