Neulo joulumieli merenkulkijalle

Julkaistu: 09.10.2019

Merimieskirkko tarjoaa joka joulu mahdollisuuden kutoa villasukat lahjaksi "tuntemattomalle merimiehelle".

Jo yli sata vuotta jatkunut lahjaperinne on merenkulkijoiden parissa odotettu ja pidetty. Lahjapaketista paljastuvat käsin neulotut villasukat lämmittävät sekä varpaita että mieltä.

Voit kutoa sukat omista langoistasi tai hakea sukkalangat Lähetyssopesta. Huomioi, että lahjapakettien saajat ovat enimmäkseen miehiä, joten sukkien tulee olla tarpeeksi isoja miehen jalkaan. Muuten sukat voivat olla kaikenvärisiä ja -mallisia. Voit laittaa sukanvarteen myös suklaapatukan, karkkia tai jotain muuta mukavaa ja jouluista.

Käsin kudotut villasukat ovat usein ainoa joululahja merenkulkijalle. Kuva: Anu-Marja KangasvieriValmiit sukat voi tuoda Lähetyssoppeen 29.11. mennessä. Merimieskirkon vapaaehtoiset käärivät sukat paketteihin. Paketit toimitetaan joulun alla satamassa vierailevien laivojen miehistöille.

Sunnuntaina 8.12. vietetään Kaarlelan kirkossa neulemessua. Myös sinne voi tuoda kolehdiksi itse neulottuja villasukkia.

Teksti: Anu-Marja Kangasvieri