Toiveesta syntyi toiminta

Julkaistu: 02.10.2019

Kaija Muhonen ja Salme Heino ovat iloisia voidessaan järjestää kerran kuussa ELYn päiväkahvit Siionin kanteleen laulujen merkeissä.Kokkolan suomalaisen seurakunnan kaksi vapaaehtoista, Kaija Muhonen ja Salme Heino, polkaisivat käyntiin ELYn päiväkahvit. Kipinä toiminnalle syttyi seurakuntalaisen toiveesta.

- Yksi tuttavani sanoi minulle jo viime huhtikuussa, että kun olisi niin kiva laulaa Siionin kannelta. Siitä se sitten lähti, Kaija Muhonen kertaa.

Toiminnan naisina Kaija ja Salme laittoivat hihat heilumaan kesällä, ja ensimmäiset ELYn päiväkahvit laulettiin syyskuun 4. päivä Kaarlelan seurakuntakodin Martta-salissa.

Nimenomaan laulettiin, sillä päiväkahveilla on ideana laulaa osallistujien toivelauluja Siionin kanteleesta.

- Laulamme sellaisia lauluja, jotka tuovat mieleen lapsuusmuistoja, tai joihin liittyy paljon muita hyviä muistoja. Sellaisia lauluja, jotka saavat ihon kananlihalle, Salme Heino kertoo.

Ensimmäisellä kokoontumiskerralla Martta-salissa oli 11 laulajaa. Kahvittelun tarjoilut valmistaa kukin päiväkahveille tuleva vuorollaan. Tarjoiluista maksetaan vapaaehtoinen kahviraha.- Ensimmäinen kokoontuminen oli hyvin onnistunut. Toiminta nousee ihmisistä. Ja pyydämme aina jokaista jakamaan toivelauluun liittyviä muistoja, Salme Heino tarkentaa.

Jokaisella kokoontumiskerralla on myös alku- ja päätösrukous.

- Ei mitään pitkiä saarnoja, eikä mitään eri teemaa eri kokoontumiskerroille. Tarkoitus on, että saamme laulaa haluamiamme lauluja. Tämä on matalan kynnyksen toimintaa, Salme Heino painottaa.

Kerran kuussa lähetyksen hyväksi laulettavien ELYn päiväkahvien seuraavat kokoontumiset ovat 9.10. ja ke 6.11.Toimintaa on tarkoitus jatkaa senkin jälkeen, jos vaan on tulijoita, naiset vakuuttavat.

Toiminnassa tukena on vankka tukijoukko vapaaehtoisia.

- Salme on minulle tuki ja turva. Hän on meistä se lauluvastaava, Kaija Muhonen nauraa.

ELYn päiväkahvit
Martta-salissa,
Kaarlelan seurakuntakeskus,
ke 9.10. ja ke 6.11. klo 13.30.

Teksti ja kuva: Mari Hautamäki