Kesämusiikissa luostarimusiikkia

Julkaistu: 12.08.2019

Sopraano Kajsa Dahlbäck, harpisti Andrew Lawrence-King ja luuttusoittaja Eero Palviainen esittävät Kesämusiikissa ainutlaatuista luostareissa esitettyä musiikkia torstaina 15.8. klo 20 Kaarlelan keskiaikaisessa kirkossa.

Heidän ohjelmistonsa perustuu heidän Earthly Angels -levyyn, joka valittiin Vuoden levyksi 2018. Levyllä esitetään italialaista musiikkia nunnaluostareista 1600-1700 -luvuilta. Nunnaluostareissa, joita Milanossa oli 41 kappaletta vuonna 1600, nunnat sävelsivät esittämänsä musiikin itse. Näin ollen meille on säilynyt yli 300 vuotta vanha, ainutlaatuinen naisen ääni kirkkomusiikissa ja kristillisyyden tulkitsijana.

Torstai-illan säveltäjiä ovat muun muassa Isabella Leonarda, Rosa Giacinta Badalla sekä Claudio Monteverdi.

Ohjelman voi ostaa ovelta hintaan 10 euroa.