Pakataan siunausta ekaluokkalaisten koulureppuun

Julkaistu: 06.08.2019

Koulun aloittaminen aukaisee lapselle usein uuden maailman. Enää vanhempi tai hoitaja ei seuraa häntä kaikkialle, minne hän menee. Tie kohti itsenäistymistä alkaa. Tätä elämän käännekohtaa jännittävät niin lapset kuin vanhemmatkin.

Kouluunsiunaamisella seurakunta haluaa olla lapsen ja koko perheen tukena siunaamassa, toivottamassa kaikkea hyvää ja rukoilemassa heidän puolestaan uudessa elämäntilanteessa.
- Jumalan siunaus on parasta mitä lapselle voi antaa. Siunauksen turvin hänen on turvallista aloittaa koulunsa, kertoo Kälviän seurakunnan vt. kirkkoherra Anne Kauppinen.
- Siunauksen myötä haluamme osoittaa lapsille ja heidän vanhemmilleen, että lapsi ei ole yksin. Taivaallinen Isä on hänen tukenaan ja turvanaan joka päivä. Lapsi voi pyytää häneltä apua ja viisautta opintoihin. Jumala seuraa häntä ja lähettää enkeleitä suojelemaan ja varjelemaan lasta koulumatkoille.

Kälviäläisen Ella Porkolankoulutie alkaa ensi viikolla Marttilan koulussa.
- Koulun aloittaminen tuntuu tosi hyvältä. Odotan kivoja yllätyksiä. Kevään tutustumispäivässä laulaminen oli ihan parasta. Ella arvelee, että häntä koulun aloittaminen jännittää enemmän kuin äitiä. Reppu odottaa valmiina, tuttuja esikoulukavereita tulee samalle luokalle ja sisko sekä veli ahertavat samassa koulussa. Ympäristö ja olosuhteet ovat siis mallillaan. Silti tarvitaan myös siunausta.
- Siunaamisesta ja rukoilemisesta tulee turvallinen olo.

Kuten moni muukin ekaluokkalainen, myös Ella lähtee ensimmäistä kertaa elämässään yksin liikenteeseen. Myös tälle matkalle tarvitaan siunausta.
Äitiä Kirsi Porkolaa huojentaa tieto, että on joku suurempi, joka pitää lapsesta huolta. Taivaan Isän huolenpitoon voi luottaa silloinkin, kun itse ei ole lapsen vierellä.
Ella on Porkoloiden nelilapsisen perheen kuopus.
- Tuntuu haikealta saattaa nuorin lapsi koulutielle. Mutta näinhän elämän kuuluu mennä, pohtii Kirsi Porkola.

Kaustisen ja Ullavan sekä Lohtajan seurakunnissa siunaaminen tapahtui jo toukokuussa. Kokkolan suomalaisessa seurakunnassa ekaluokkalaiset kutsutaan siunattaviksi ensi sunnuntaina, ja Kälviän seurakunnassa koulunsa aloittavat saavat siunauksen 18. elokuuta.
Lapset kutsutaan alttarille, heidän päälleen laitetaan käsi ja heidät siunataan.
Tilaisuuksiin ovat tervetulleita koululaisten ja heidän perheidensä lisäksi kummit, isovanhemmat ja muut lapselle läheiset ihmiset.

Kouluun lähtijöiden siunaaminen:

Kaarlelan kirkossa su 11.8. klo 14 ja