Eduskuntavaalipaneeli Kokkolan kaupunginkirjastossa

Julkaistu: 19.03.2019

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnat järjestävät vaalipaneelin Kokkolan kaupunginkirjastossa lauantaina 23. maaliskuuta.

Tilaisuuteen on kutsuttu kansanedustajaehdokas kustakin puolueesta, joka on asettanut eduskuntavaaliehdokkaan Vaasan vaalipiiristä.
Paneeliin ovat ilmoittautuneet Jenna Alaspää (Vihr.), Pentti Haimakainen (Kok.), Jarmo Humalajoki (KP), Jaana Kallio (KD),
Virpi Karhu (Vas.), Ulpu Keränen (PS), Otto Luoma (Kesk.), Mauri Nygård (tähtiliike),Timo Pajunpää (Sin.) ja Hans Snellmann (SFP/RKP).

Seurakunnat haluavat paneelilla kuvata kiinnostustaan yhteisistä asioista. Meitä kaikkia mietityttävät arjen ratkaisujen lisäksi isommat yhteiskunnalliset asiat. Ratkaisut, jotka vaikuttavat laajasti ja pitkällä aikavälillä jokaisen elämään.
Seurakuntien järjestämässä vaalipaneelissa kaikki mahdolliset asiat maan ja taivaan välillä saavat tulla esille. Isot vaaliteemat, työ, työttömyys, terveydenhoito, ilmastonmuutos ja maahanmuutto, ovat vahvasti esillä.

Ehdokkaita on etukäteen pyydetty pohtimaan näkökantoja muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Päivänavaukset pois kouluista? Moskeija Kokkolan keskustaan? Saako talvella syödä tomaattia? Puuvillapaita pannaan? Kaunis pappi kastamaan? Mitä Jeesus sanoisi Ykspihlajan hiilivarastosta? Onko pakko olla tyttö tai poika?
Vaalipanelissa kuullaan, mitä ehdokkaat ajattelevat kirkosta, ja miten he näkevät kirkon merkityksen suomalaisessa todellisuudessa.
Seurakunnat haluavat tukea ehdokkaita, jotka antavat aikaansa, asiantuntemustaan ja elämänkokemustaan yhteiseen käyttöön.

Seurakuntien järjestämä vaalipaneeli haluaa erottautua muista vaalitilaisuuksista. Seurakunnilla ei ole omaa edustakuntavaali-ohjelmaa tai siihen liittyviä painopisteitä.
Tarkoitus on keskustella yhteisistä, jopa vaikeista ja monimutkaisista asioista. Toisen puolueen edustajaa ja hänen puoluettaan ei saa mollata eikä syyttää. Katse käännetään tulevaisuuteen: miten huominen näyttäisi paremmalta.

Kokkolan kaupunginkirjaston näyttelyaulassa järjestettävässä vaalipaneelissa keskustelua johtaa toimittaja Ritva Karhula.
Yleisö voi seurata paneelia koko tilaisuuden ajan tai poiketa kuulemaan kiinnostavimmat kommentit.

Vaalipaneeli Kokkolan kaupunginkirjaston näyttelyaulassa
la 23.3. klo 12.30–14.00