Lähetyssoppi juhlii 30 vuottaan

Julkaistu: 06.02.2019

Lähetyssopessa, Kokkolan kirkon kupeessa, on järjestetty kahvilatoimintaa jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Lähetyssoppi on osa Kokkolan suomalaisen seurakunnan lähetystyötä, ja eri lähetysjärjestöt toimivat siellä yhdessä.
Kaikki seurakunnan jäsenet on kutsuttu kasteen kautta tekemään lähetystyötä. Lähetyssopessa se toteutuu palvellen ja rukoillen.

Lähetyssoppi on toiminut historiansa aikana useammassa eri paikassa. Nykyiset tilat siunattiin remontin jälkeen lähetystyön käyttöön vuonna 1996.
Talo on rakennettu 1700- luvun alussa. Suomen ensimmäinen arkkipiispa Jacob Tengström syntyi siellä vuonna 1755.

Asiakkaat kokevat Lähetyssopen viihtyisänä kokoontumispaikkana, josta löytää helposti juttukavereita. Lähetysoppi on avoinna joka viikko maanantaista torstaihin.
Kymmenet vapaaehtoiset antavat oman panoksensa toiminnan hyväksi. Jotkut leipovat tarjottavia, toiset tarjoilevat ja tiskaavat ja joku neuloo villasukkia myyntiin. Kahvilan ja käsityömyymälän tuotoilla tuetaan lähetystyötä ja kansainvälistä diakoniaa.

Helena Erkkilä (vas.), Anna Kauppinen, Eeva Raudaskoski, Jaakko Kolppanen, Anneli Aho ja Lea Vinnurva nauttivat Lähetyssopen kahvista, tarjottavista ja juttuseurasta. Helvi Ruuskaa palvelee Rauha Kangas. Kuva: Päivi Klemola

Lähetyssopessa voi tutustua seurakunnan nimikkolähettien ja -kohteiden työhön lähetyskirjeiden kautta.
Tunnelmallinen tila toimii myös perhejuhlien viettopaikkana.

Ystävänpäivänä juhlitaan yhdessä Lähetyssoppea Kokkolan seurakuntakeskuksen Mikael-salissa.
Ohjelmassa on kuluneiden vuosien muistelua, välähdyksiä Kokkolan suomalaisen seurakunnan tukemasta lähetystyöstä ja lopuksi kakkukahvit.

Lähetyssopen vaiheisiin voi tutustua 5.–14. helmikuuta Lähetyssopessa juhlanäyttelyssä.

Tunnelmallinen tila toimii myös perhejuhlien viettopaikkana. Kuva: Päivi KlemolaLähetyssopen 30-vuotisjuhla
to 14.2.2019
klo 13