Seurakuntapastori Martti Nykäselle rovastin arvonimi

Julkaistu: 02.01.2019

Oulun hiippakunnan piispa Samuel Salmi on myöntänyt rovastin nimen ja arvon seurakuntapastori Martti Nykäselle.
Nykänen toimii Kokkolan suomalaisen seurakunnan seurakuntapastorina.

Piispa Salmi myönsi rovasti-arvonimen Martti Nykäselle syyskuussa 2018. Asiasta oli päätetty piispan ehdotuksesta Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin istunnossa 16.8.2018.

Rovasti on kirkollinen arvonimi, jonka piispa voi myöntää kirkollisessa työssä erityisesti ansioituneelle papille. Arvonimen saajan tulee olla 50 vuotta täyttänyt.
Rovasti-sanan takana on latinan praepositus, eteen asetettu.

Rovastikahvit oli viimeinen virallinen tilaisuus, jota Samuel Salmi piispana isännöi. Rovastin arvon sai myös neljä muuta Oulun hiippakunnan pappia. Tuoreista rovasteista virkaiältään vanhin, Martti Nykänen sai kunnian pitää piispalle spontaanin kiitospuheen.
Kuvat piispa Samuel Salmen isännöimiltä rovastikahveilta.

Kuvat: Anna-Maija Vuorma

Piispa Samuel Salmi ja Hannele Salmi sekä seurakuntapastori Martti Nykänen ja hänen vaimonsa Leena Harjunpää.

Kokkolan suomalaisen seurakunnan seurakuntapastori Martti Nykänen ja hänen vaimonsa Leena Harjunpää.

Piispa Samuel Salmi onnittelee Kokkolan suomalaisen seurakunnan seurakuntapastori Martti Nykästä.

Seurakuntapastori Martti Nykänen ja vaimonsa Leena Harjunpää rovastikahveilla Oulussa syyskuussa 2018..