Vapaaehtoistehtävissä saa ystäviä

Julkaistu: 28.12.2018

Tunnetko ihmisen, jolla on tarve tehdä hyvää ja olla hyödyksi lähimmäiselle? Ehkä haluat itse kantaa kortesi kekoon?
Auttaminen voi olla säännöllistä tai kertaluontoista. Toimintaympäristö voi olla esimerkiksi seurakunta, järjestö, yhdistys, toimikunta tai harrastusjoukkue.
Kun toimit tehtävässä omasta vapaasta tahdostasi ja ilman korvausta, olet osa yksilöllisesti ja yhteiskunnallisesti arvokasta vapaaehtoistoimijoiden verkostoa.

Sunnuntaina 13. tammikuuta vietetään Kokkolan kirkossa vapaaehtoisten kirkkopyhää. Aamun messuun kutsutaan erityisesti eri tehtävissä ja toimintaympäristöissä toimivia vapaaehtoisia.
Teema on esillä musiikissa, esirukouksessa ja saarnassa, jonka jälkeen vapaaehtoisia kutsutaan yhdessä alttarille siunattavaksi.

Halu tehdä hyvää on meissä jokaisessa. Vapaaehtoisen rukous voi olla kiitosta, jakamista tai avunpyyntö väsymyksen hetkellä. (Leena Hietamies: Vapaaehtoisen rukouskirja) Kuvassa vuoden takaisen vapaaehtoisten kirkkopyhän siunaushetki Kokkolan kirkossa. Kuva: Taina Lamminen

Kirkkopyhä jatkuu seurakuntakeskuksen Alasalissa, jossa vapaaehtoisille on tarjolla keittolounas ja kahvia.
Vapaaehtoisten kirkkopyhässä seurakunnan työntekijät palvelevat esimerkiksi kirkkoväärteinä, kolehdinkerääjinä, lasten pyhäkoulussa, keittiöllä ja pop up -esilauluryhmässä.

Yhteisen pöydän äärestä on hyvä aloitella uutta kalenterivuotta – siunattuina ja ravittuina.
Vuoden mittaan vapaaehtoiset erilaisissa tehtävissään kantavat vastuuta ja jakavat samalla ihmisyyteen kuuluvia iloja ja suruja. Vapaaehtoistoiminnassa on vahva yhteisöllisyyden tuntu. Siihen joukkoon on jokainen tervetullut.
Nähdään kirkkopyhässä!

Vapaaehtoisten kirkkopyhä  Kokkolan kirkossa 13.1. klo 10 ja sen jälkeen seurakuntakeskuksessa

Teksti: Johanna Rönnkvist