Uutiset

Juuso Pylkkäselle kiireettömyys ja pysähtyminen sanoman äärelle tekevät joulun

Julkaistu: 21.12.2018

Malttamaton joulun odotus on tuttu tunne Juuso Pylkkäselle lapsuudesta. Nykyään hänen joulun odotuksensa kohdistuu vähän eri asioihin. Kuva: Juuso Pylkkäsen albumiMillainen on puhuttelevin joulumuistosi?

- Lapsuuden muistot liittyvät joululahjoihin. Turtlesit ja Star Wars -lelut olivat lahjatoiveiden kärkisijoilla. Nykyään paketeilla ei ole kuitenkaan niin paljon merkitystä. Yhtä muistoa on vaikea valita, mutta jokainen joulu on ollut ainutlaatuinen.

Millainen on joulusi parhaimmillaan?

- Hyvä ruoka, joululaulut ja rento oleilu kuuluvat joulun viettoon. Myös joulukirkkoon on päästävä, olipa sitä missä päin tahansa. Kaikki nämä luovat joulutunnelmaa, mutta yhä uudestaan huomaan, että kaiken keskiössä on joulun sanoma.

Mistä joulusi syntyy?

- Joulu syntyy odotuksesta, pysähtymisestä ja ilosta. Jo pienenä joulua odotti malttamattomana. Nykyään odotus kohdistuu eri asioihin, mutta silti se on jännittävää!

Myös pysähtyminen on joulussa tärkeää. Opiskelut ja muut kiireet voi unohtaa ja on mahdollisuus levätä. Samalla koen, että on tärkeää pysähtyä joulun sanoman äärellä: se on ajankohtainen joka päivä!
Odotus, pysähtyminen, läheiset ja kaikki, mikä jouluun kuuluu, tuo suurta iloa ja tästä ilosta joulu syntyy.