Harjoitellaan yhdessä liturgisia sävelmiä

Julkaistu: 23.11.2018

- Kokkolan suomalaisessa seurakunnassa on tarkoitus ottaa käyttöön ensimmäinen sävelmäsarja. Olemme monta, monta vuotta käyttäneet vain ja ainoastaan toista sävelmäsarjaa, joten monet ovat alkaneet kaivata vaihtelua, kertoo kanttori Tuomo Viherjuuri.

- Ennen messu-uudistusta käytettiin ympäri Suomea kahta sävelmäsarjaa rinnakkain. Nykyään monissa seurakunnissa käytetään kahta, kolmea tai jopa neljää sävelmäsarjaa kirkkovuoden kierrossa.

On siis tullut aika opetella uusi sävelmäsarja vanhan rinnalle. Aluksi se voisi korvata vanhan kokonaan, ja kun se on hyvin opittu, voidaan vanhakin sävelmäsarjakin palauttaa käyttöön joko paastonajan tai suurten juhlien ajaksi.

Tuomo Viherjuuri opettaa ensimmäistä sävelmäsarjaa liturgisten sävelmien harjoituksissa Kokkolan kirkossa keskiviikkona 28.11. ja perjantaina 30.11. klo 18-19.

- Tervetuloa laulamaan sitä ja vähän muitakin liturgisia sävelmiä sen mukaan mille on kysyntää. Nykyisen toisen sävelmäsarjan opetteluun emme kuitenkaan paljon aikaa käytä, yhtä harvoin laulettua kohtaa lukuun ottamatta, VIherjuuri sanoo.

- Jos kiinnostusta on, voimme laulaa myös kolmatta ja neljättä sävelmäsarjaa. Ensimmäisen sävelmäsarjan käyttöönotto ei ole vielä täysin väistämätön tosiasia, jos jostakin muusta innostutaan enemmän.