Neulo sukat tuntemattomalle

Julkaistu: 10.10.2018

Haluatko olla mukana tuomassa joulumieltä tuntemattomalle merenkulkijalle? Merimieskirkko tarjoaa joka joulu mahdollisuuden antaa lämpimät villasukat lahjaksi “tuntemattomalle merimiehelle”.
Jo yli sata vuotta jatkunut lahjaperinne on merenkulkijoiden parissa odotettu, pidetty ja muistoja herättävä. Lahjapaketista paljastuvat käsin neulotut villasukat lämmittävät sekä varpaita että mieltä. Usein tuo lahja on ainoa, jonka merenkulkija jouluksi saa.

Sukat voit tehdä joko omista langoistasi tai voit hakea sukkalangat Lähetyssopesta, joka on Kokkolan kirkkoa vastapäätä osoitteesta Läntinen Kirkkokatu 19. Huomioithan, että lahjapakettien saajat ovat enimmäkseen miehiä, joten sukkien tulee olla tarpeeksi isoja miehen jalkaan. Muuten sukat voivat olla kaikenvärisiä ja -mallisia.
Valmiit sukat voi tuoda Lähetyssoppeen viimeistään maanantaina 3.12. Vaihtoehtoisesti voit tuoda sukat 2.12. Kaarlelan kirkkoon villasukkamessuun, jossa kolehdiksi voi lahjoittaa itse neulottuja villasukkia.
Kokkolan merimieskirkko toimittaa sukat joulun alla satamassa vierailevien laivojen miehistöille.

Teksti: Anu-Marja KangasvieriVillasukat ovat odotettu joululahja - se saattaa olla ainoa lahja, jonka merenkulkija jouluksi saa. Voit kutoa sukat omista langoistasi tai hakea sukkalangat Lähetyssopesta, Kokkolan kirkkoa vastapäätä. Kuva: Anu-Marja Kangasvieri