Urkuretki Munsalaan

Julkaistu: 14.09.2018

Urkusafariin 2018 liittyen Kokkolanseudun Urkuseura järjestää lauantaina 29. syyskuuta retken Munsalaan kuulemaan Suomen vanhimpia käytössä olevia urkuja.
Beijerin veljekset rakensivat nämä urut Kokkolaan vuonna 1696. Tuohon aikaan urut olivat Suomen suurimmat urut.
Isovihan aikaan urkuja tärveltiin, myöhemmin niitä korjattiin ja muutettiin. Lopulta urut myytiin Munsalaan.

Pietarsaaressa urkujensoittoa opettava ja ahkerasti konsertoiva Dan Lönnqvist soittaa konsertin näillä upeasti soivilla uruilla. Konsertin jälkeen nautitaan buffet-illallinen Torgaren pappilassa Kruunupyyssä.

Retken bussiaikataulu:

• klo 16.00 lähtö Kälviältä
• 16.30 Torikadun pysäkki Kokkolan kirkon kohdalla
• 16.45 Kaarlelan seurakuntakoti
• 18.00 konsertti Munsalan kirkossa
• 20.00 illallinen Torgaren pappilassa Kruunupyyssä, jonka jälkeen paluu

Munsalan kirkon urut. Kuva: Tuomo ViherjuuriHinta: 40 e, sis. kyydin, konsertin ja ruuan. (Urkuseuran jäsenmaksun maksaneille 35 e. Voit liittyä jäseneksi matkalla.)

Ilmoittautumiset viimeistään pe 21.9. seurakuntayhtymän infoon, p. 06 8296 111 (avoinna ma-pe klo 9-15) tai sähköpostilla kokkola (at) evl.fi. Mainitse, mistä nouset bussiin.

Kokkolanseudun Urkuseura